Ashley Graham je jedna od najpoznatijih plus size manekenki u svijetu. Iako je u posljednjih nekoliko godina srušila brojne sterotipe o idealima ženske ljepote noseći revije na njujorškom Tjednu mode ili pojavivši se na naslovnici magazina "Sports Illustrated", i dalje nailazi na neočekivane probleme u poslu


Ashley Graham
postala je prvi plus size model na naslovnici "Vogua", točnije britanskog izdanja ovog popularnog modnog magazina. Američka ljepotica zablistala je na naslovnici siječanjskog izdanja, no snimanje je odrađeno u zadnji trenutak.

Izvršna urednica Alexandra Shulman u uvodniku je priznala da je snimanje za modni editorijal s Ashley Graham organizirano u zadnji tren jer su mnogi poznati brendovi odbili posuditi ili napraviti odjeću za plus size model.

Čini mi se čudnim da dok ostatak svijeta očajno pokušava prihvatiti širu definiciju fizičke ljepote, neki od najpoznatijih brendova se kreće u suprotnom, i po meni ne tako mudrom smjeru, istaknula je Shulman.

Ovo nije prvi put da se Ashley Graham našla u središtu neočekivanih kontraverza. Slavne manekenke i neki magazini već su XL ljepoticu optuživali da pokušava svoj konfekcijski broj 46-48 učiniti glamuroznim, iako ju oni smatraju predebelom.

Ashley Graham to previše ne zabrinjava, štoviše usmjerena je širenje pozitivnih poruka o ljepoti koja se ne može izmjeriti. Ljepotica je nedavno postala članica žirija televizijskog showa "America's Next Top Model", te priznala da će navijati za natjecateljice koje nisu samo lijepo lice, već imaju izgrađeni stav i samopouzdanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju