Ashley Graham je najpoznatija plus size manekenka današnjice, ali i aktivistica koja promovira nove ideale ljepote. U novom intervjuu za časopis "V" iskreno je progovorila o svojoj ulozi u svijetu mode i šire


Ashley Graham
nalazi se na Angvili gdje snima kampanju za novu kolekciju kupaćih kostima. Na svojem Instagram profilu podijelila je dio atmosfere s ovog poslovnog zadatka u rajskom okruženju.

Njene neretuširane fotografije na društvenim mrežama, ali i u javnosti uvijek naiđu na veliko odobravanje žena. Potvrdila je to i sama plus size manekenka u intervjuu za časopis "V" s američkom komičarkom i tv voditeljicom Chelsea Handler.

Ne mogu podnijeti više pitanja o tome kako je to biti plus size model. Bavim se ovim poslom već 17 godina i ne mogu se niti prisjetiti koliko sam puta govorila o etiketi plus size. Mislim da žene ne bi trebale imati takve etikete, jer nas one dijele. Ipak, zahvalna sam što sam snimila toliko različitih naslovnica.

 
Ne shvaćam to olako i drago mi je što sam glas mnogih žena koje dugo vremena nisu imale svoju predstavnicu u modi, na filmu ili televiziji. Zapanjujuće je to. Ponekad to zaboravim, pa mi priđe žena sa suzama u očima i kaže: '"Zbog tebe danas nosim kratke hlače", ili mi netko napiše mail "Zbog tebe sam smogla samopouzdanja za seks s mužem s upaljenim svjetlima". Tada se prisjetim da mijenjam ljudske živote samim time što postojim.


Ashley je u posljednjih nekoliko godina uistinu promijenila percepciju o idealima ljepote kod mnogih osoba. Bila je prvi plus size model na naslovnici magazina "Sport's Illustrated", a nosila je revije na njujorškom Tjednu mode koje su obično rezervirane za manekenke konfekcijskog broja 36.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju