Glumica Audrey Hepburn proslavila je, između ostalog, malu crnu haljinu, kapri hlače, kostim šivan po mjeri, suknje punog kruga, ali jedan artikl u svojoj garderobi posebno je obožavala – cipele i to ne bilo koje

Glumačka i modna ikona Audrey Hepburn najslavnija je ljubiteljica balerinki, a najdraže cipele imala je u svakoj boji. Na aukciji kuće Christie’s na kojoj će se moći kupiti predmeti iz glumičine privatne garderobe tako će se naći i balerinke u zelenoj, žuto-crnoj, crvenoj i crnoj boji.

Glumačka i modna ikona Audrey Hepburn najslavnija je ljubiteljica balerinki, a najdraže cipele imala je u svakoj boji

Upravo su balerinke bila i možda najpoznatiji modni izbor Audrey Hepburn. Nosila ih je puno radije od štikli i fotografi su je često snimili kako nosi jednostavne, ravne balerinke. Crne balerinke koje je Audrey nosila u filmu "Smiješno lice" iz 1957. godine vjerojatnu su njen najslavniji par obuće.

Na aukciji će se naći i Burberry baloner te plava koktel haljina od satena Audreyna omiljenog dizajnera Huberta de Givenchyja koji je kreirao i legendarnu malu crnu haljinu iz filma "Doručak kod Tiffanyja".

Aukcija će se održati u Christie’s King Street sjedištu u Londonu 27. rujna. Predmeti će se također moći kupiti putem interneta od 19. rujna do 3. listopada. Od 23. rujna bit će otvorena i javna izložba predmeta Audrey Hepburn koju također organizira aukcijska kuća Christie’s.

Po uzoru na ukus i stil Audrey Hepburn, prošetali smo trgovinama i pronašli balerinke u raznim bojama, a što se nudi pogledajte u foto galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju