U Londonu se održala 71. dodjela nagrada BAFTA, koje dodjeljuje Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti

Galerija Isabelle Huppert Saorise Ronan u haljini modne kuće Chanel Gemma Arterton u haljini Alberte Ferretti +6 Margot Robbie u haljini modne kuće Givenchy Dodjela nagrada BAFTA tradicionalno je uvod u dodjelu Oscara koja se obično održava krajem veljače, ali ove godine zbog Olimpijskih igara održat će se 4. ožujka.

BAFTA uvijek izaziva interes modnih stručnjaka koji s veseljem iščekuju modna izdanja najvećih filmskih i televizijskih zvijezda. Ove godine slavne glumice slijedile su dress code Zlatnih globusa i odabirom crnih haljina pokazale potporu inicijativi "Time's Up".
Saorise Ronan u haljini modne kuće Chanel Saorise Ronan u haljini modne kuće Chanel (Foto: Getty Images)
Iako se uoči ove sezone dodjela nagrada raspravljalo o tome kako će ovakvo pravilo odijevanja utjecati na zanimljivost crvenog tepiha, BAFTA je još jednom pokazala da i naoko neutralne crne haljine mogu ponuditi modnu raznovrsnost.

Maštovitost dizajnera pri izradi kreacija očitovala se u kroju, odabiru materijala i teksturi haljina, pa smo tako imali prilike vidjeti čitav niz sjajnih modela koji se, suprotno očekivanjima, nisu "izgubili" u masi.

Dapače, slavne dame dokazale su da je crna haljina i dalje nepobjediv odabir za svečane prigode.
Lupita Nyong\'o Lupita Nyong'o u haljini modne kuće Elie Saab (Foto: Getty Images)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju