Nakon rasprodanih izvedbi u Lisinskom, u baletnoj bajci Orašar u izvedbi Ukranian Classial Ballet ovaj tjedan možete uživati na Adventu u Gospiću. Ovogodišnji Advent u Gospiću će u četvrtak 7. prosinca ugostiti nagrađivanu baletnu trupu koja će izvesti ulomke iz nekih od najizvođenijih i najbajkovitijih božićnih baleta - Orašara i Trnoružice.

 

Orašar je božićna bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Balet 'Orašar' na Adventu u Gospiću - 3 Balet Orašar na rasporedu je 7. prosinca u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću (Foto: Martina Korent)

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderniji izgled, pa tako kroz priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Balet 'Orašar' na Adventu u Gospiću - 1 Advent u Gospiću 7. prosinca ugostit će nagrađivanu baletnu trupu (Foto: Martina Korent)

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svojem umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije pa će ova velika božićna bajka zasigurno i ove zime svima pružiti nezaboravan doživljaj. Balet Orašar na rasporedu je 7. prosinca u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću.

Advent u Samoboru: Puno zabave uz vilenjaka Zvončeka i Djeda Mraza u balonu Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 2 Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 6 Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 7 +8 Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 8

Raj za obožavatelje orašara: Kuća koja će oduševiti one koji vole slavnog drvenog vojnika Kuća u kojoj bi se ljubitelji orašara osjećali kao u raju - 10 Kuća u kojoj bi se ljubitelji orašara osjećali kao u raju - 12 Kuća u kojoj bi se ljubitelji orašara osjećali kao u raju - 3 +9 Kuća u kojoj bi se ljubitelji orašara osjećali kao u raju - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju