Dok odraslima ponekad nedostaje božićnog duha, najmlađi rijetko s time imaju problem. Njihove male ručice jedva dočekaju zagrliti Djeda Božićnjaka, a nosiće crvene od hladnoće brzo ugrije trčkaranje po parku. Zato će ove godine klinci i klinceze više nego ikada uživati u aktivnostima na Adventu u Samoboru koji će se održavati od 2. prosinca do 7. siječnja.

Galerija Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 2 Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 6 Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 7 +8 Vilenjak Zvonček djecu će okićenim gradom prepunim lampica voziti u drvenom eko vlakiću

Gotovo svakog dana osmijehe na njihova lica izmamit će vilenjak Zvonček koji će ih okićenim gradom prepunim lampica voziti u drvenom eko vlakiću. Nakon toga, čekaju ih uzbudljivi posjeti čak dvojice omiljenih bradonja.

Prvo će ih 6.12. na Trgu kralja Tomislava posjetiti Sveti Nikola. Dakako, doći će im s vrećom punom poklona jer svi znaju da su dječica cijelu godinu bila dobra i slušala roditelje. Ujedno će nagraditi i vrtićance koji će tom prigodom kititi bor s ručno rađenim i obojenim drvenim ukrasima. Za sve one poklone koje je Sveti Nikola možda slučajno zaboravio donijeti, mališani će imati prilike podsjetiti Djeda Božićnjaka jer će na glavnom gradskom trgu biti kućica u kojoj će djeca imati prilike pisati pisma Djedici.

Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 8 Vilenjak Zvonček djecu će okićenim gradom prepunim lampica voziti u drvenom eko vlakiću (Foto: Edin Tuzlak)

Do njegovog dolaska morat će pričekati desetak dana, do 16.12. kada Djed Božićnjak stiže u bivšu vojarnu Taborec. Čuli smo da ima malih problema sa saniocama pa će se poslužiti drugim prijevoznim sredstvom, nimalo manje spektakularnim.

Naime, među radoznalu dječicu, Djedica će se navodno spustiti niti manje ni više nego balonom na vrući zrak! Njegov dolazak mjesecima je dogovarala Udruga "Djeca za bolji svijet".

Znaju djeca i da je u zdravom tijelu zdrav duh, pa će puno vremena zasigurno provoditi i na ledu. Klizalište svake godine iznova oduševljava i velike i male, a klizačko znanje nije preduvjet za uživanje u ledenoj bajci. Na klizalištu će biti dostupna pomagala za klizanje u obliku životinja koja će najmlađima omogućiti da lakše savladaju vještine ovog zimskog sporta. Bit će organizirana i Dječja olimpijada na ledu gdje će se djeca međusobno natjecati i ujedno dobro zabaviti.

Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 10 Na klizalištu će biti dostupna pomagala za klizanje u obliku životinja (Foto: Edin Tuzlak)

Oni malo veći, u dobi od 7 do 15 godina, moći će sudjelovati i u kreativnim radionicama. U Samoborskom muzeju u subotu, 3.12. izrađivat će božićne ukrase od prirodnih materijala, a tjedan dana kasnije od papira. Sudjelovat će i u zanimljivim adventskim likovnim PRICAonicama. Blagdanska događanja zaokružit će doček “dječje” nove godine u 11 sati na Trgu kralja Tomislava, uz veselu pjesmu i ples te Joleta kao glavnog zabavljača na pozornici.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći na www.samobor.hr.

Advent u Samoboru donosi pregršt zabave za djecu - 11 Ove godine klinci i klinceze više nego ikada uživat će na Adventu u Samoboru (Foto: Edin Tuzlak)

Nikad ljepši Advent u Samoboru itekako se isplati posjetiti Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 9 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 5 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 4 +7 Advent u Samoboru počinje 2. prosinca - 2

Advent u Ogulinu: Bogati adventski program najbajkovitijeg mjesta u Hrvatskoj Počinje Advent u Ogulinu - 2 Počinje Advent u Ogulinu - 4 Počinje Advent u Ogulinu - 1 +0 Počinje Advent u Ogulinu - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju