Ako modne stručnjake pitate da vam izdvoje bazne komade koji bi se trebali naći u svakom ormaru, svoje mjesto na većini popisa dobit će baloner.

Baloner se razvio iz vodootpornih kaputa koje su početkom 1820-ih stvorili izumitelji Charles Macintosh i Thomas Hancock. Tijekom Prvog svjetskog rata balonere su nosili časnici koji su ih često sami kupovali kao dio uniforme i komad koji je bio oznaka razlikovanja među činovima.

Dvije tvrtke, Aquascutum i Burberry popularizirale su ovaj komad odjeće tijekom Drugog svjetskog rata. Njihovi baloneri bili su skupi i pristupačni samo za dobrostojeće osobe, a drugi trgovci plasirali su jeftinije verzije koje su i danas dostupne u ponudi gotovo svih trgovina.

Kaput koji su nosili časnici u nekom je trenutku počeo romantizirati i Hollywood i tako ga pogurao u svakodnevnu, modernu garderobu.

Slika nije dostupna I vi je volite: 12 komada u boji koja ove jeseni neće imati konkurenciju

Baloner je imao svoje mjesto u nekima od najvećih filmskih klasika. Nosio ga je tako Humphrey Bogart u "Casablanci", ali i Audrej Hepburn u filmu "Doručak kod Tiffanyja".

Baloner je danas neizostavan dio garderobe koji je lako kombinirati s ostatkom odjeće i koji je nosiv godinama.

Osim bež klasika, nose se i modeli u svim drugim bojama, s raznim uzorcima. Na tržištu su i baloneri od raznih materijala poput kožnatih, kao i modeli raznih dužina, od onih kratkih do modela koji sežu do gležnjeva.

Slika nije dostupna Najpoželjnije: Model gležnjača koji neće imati konkurenciju u mjesecima koji dolaze

Za svačiji ukus postoji idealna opcija, a dio ponude balonera iz novih kolekcija za jesen pred nama izdvojili smo u našoj galeriji. Tamo vas čeka 15 modela raznih boja, dužina i krojeva za svačiji ukus.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju