Nevjerojatna je uloga banane za kozmetičke svrhe i činjenica da uz pomoć ovog voća možete izbijeliti zube, zadržati vlažnost kože, sakriti bore, riješiti problem celulita te zacijeliti vaše modrice i ogrebotine

Svaka žena brine o svom izgledu, a razni kozmetički preparati neizostavni su dio svake torbice samosvjesne žene koja prati trendove i koja želi izgledati dobro.

Isto tako vjerujemo da mnoge žene nisu svjesne da postoje i mnogi prirodni sastojci koji im mogu pomoći da izgledaju i osjećaju se bolje. Kao jedan od vrlo zanimljivih i kvalitetnih kozmetičkih preparata koji utječe na kvalitetu kože, zube i kosu nameće se banana.

Banana izbjeljuje zube, zadržava vlažnost kože, skriva bore, te pomaže u borbi s celulitom. Sve je to čini neizostavnom saveznicom ženske ljepote

Jeste li znali da su banane pune vitamina A, B, C i E, kao i minerala, poput željeza, cinka i kalija? Aminokiseline i antioksidansi koži i kosi daju potrebne hranjive sastojke pa je banana među poželjnijim voćem u kozmetičkom svijetu. Posebno su korisne prezrele banane, one koje poprijeko gledate i mislite 'pojesti ili baciti?'. Ne bacajte prezrele banane, jer takve banane mogu pomoći da izgledate, ali i da se osjećate bolje.

Banana, ne samo da će vam pomoći da se osjećate bolje, već će zbog svojih svojstava i sadržaja pomoći u nizu malih kozmetičkih tretmana koji će vjerujemo svakoj ženi uljepšati dan.

Banane se tako mogu iskoristiti za izbjeljivanje zubi, protiv tvrdih peta, za hidrataciju kože, protiv akni, celulita, protiv masne kože, natečenih očiju, za uklanjanje masnica i ogrebotina, protiv bradavica te za ublažavanje osipa i svrbeža. Priznat će te, od sada će se uz sav raskoš kozmetičkih preparata u vašoj torbici pronaći i pokoja banana.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju