Sjećate li se animiranog (ili igranog) filma Ljepotica i zvijer i svih neobičnih stanovnika dvorca u kojem živi kraljević na kojeg je bačena kletva? Da, tu su svijećnjaci, čajnici, šalice i satovi koji govore.

Gospođa Kamilica bila je glavna domaćica princa sve dok je čarolija koja je zadesila čitav dvorac nije pretvorila u čajnik. Jednako je bilo i s ostalim zaposlenicima, pa i njezinim vlastitim sinom Mrvicom, koji je pretvoren u šalicu.

Takav čajnik i šalicu poželjelo je imati gotovo svako dijete, pa i oni koji su djeca samo u srcu. Jer tko ne bi poželio u svojem kuhinjskom ormariću imati takve nestašne i dobroćudne likove?

Naime, gospođa Kamilica je glas razuma u dvorcu među svojim kolegama. Oprezna je kada je u pitanju ljubav koja se rađa između Belle i njihova gospodara, ali i prva koja joj daje riječi utjehe i nade jednom kada uđe u dvorac te ujedno i jedina koja se bez imalo straha suprotstavlja gospodaru kada zna da je u pravu, zbog čega je on i poštuje. Pravi je majčinski tip i dobra duša čitavog dvorca.

Slika nije dostupna E, to je "Čista ljubav": Šalice i majice koje nam vraćaju tako potrebnu pozitivu

Tu je i njezin sin Mrvica, koji je, dok je bio čovjek, svesrdno pomagao svojoj majci u kuhinji. Pun je znatiželje o svijetu oko sebe, no strašno se boji Zvijeri i njegova nemilog temperamenta. Ipak, kada je potrebno pokazati hrabrost kako bi spasio one do kojih mu je stalo, nimalo ne oklijeva. Posebno je vezan uz Belle, koju vidi kao najbolju prijateljicu i stariju sestru.

Sve to učinilo ih je jednima od omiljenih Disneyjevih likova koje je svatko poželio imati u svome domu. Upravo se zato takav čajnik i šalica već godinama nalaze na policama Disneyjevih fizičkih trgovina (najbliže nama u Italiji i Austriji), a sve su prisutniji i u internetskim trgovinama poput Amazona i eBaya.

Ako ovo nije najbolji set za ispijanje kave ili čaja u predstojeće jesenske dane, onda zaista ne znamo koji jest. Uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju