Zaigran, pozitivan i kreativan brend Puro Amor pokrenula je prije dvije godine Hrvatica rođena u Peruu Dragitza Raštegorac Grubišić. Dragitza je prije pet godina došla u Hrvatsku naučiti jezik, dobila posao i ostala ovdje živjeti.

 

Ideja da pokrenem vlastiti brend nastala je jer skupljam šalice i stalno sam tražila šalicu s nekim kul natpis na hrvatskom, ali nisam našla ništa zanimljivo, tako da sam razmišljala kako bih rekla 'it's coffee o'clock' ili 'but first coffee' na hrvatskom, otkriva Dragitza Raštegorac Grubišić. Odlučila se za naziv Puro Amor ('samo ljubav' ili 'čista ljubav') jer je na španjolskom, pa je egzotično i internacionalno (a da nije na engleskom), a predstavlja ono što želi podijeliti sa svojim kreacijama – ljubav.

Zaigran, pozitivan i kreativan brend Puro Amor pokrenula je prije dvije godine Hrvatica rođena u Peruu Dragitza Raštegorac Grubišić

Na početku je imala samo deset dizajna, a šalice je slala na tiskanje. Tek kad je dobila otkaz na poslu i odlučila se baviti sto posto dizajnom kupila je prvi stroj i sama tiskala šalice, što joj je omogućilo da ima više dizajna i da ih ima uvijek dostupne.

Nakon godinu dana predstavila je nove proizvode, torbe, torbice (pernice), podmetače, postere, jastučnice, i sada nakon dvije godine rada predstavila je prvu kolekciju majica, koje su njezin najveći rad do sada jer su jako kvalitetne i došle su iz dalekog Perua. Riječ je o peruanskom pima pamuku, među najkvalitetnijim na svijetu.

Zadnje dizajne koje je objavila Dragitza je prilagodila trenutačnoj situaciji. Htjela je pohvaliti rad našeg medicinskog osoblja, pa je na šalice stavila natpise ''Ja sam medicinska sestra. Koja je tvoja supermoć?'' i ''Ja sam liječnik. Koja je tvoja supermoć?''.

Omiljeni dizajni su svi natpisi iz kolekcije 'Croatian dictionary' gdje objasnim izraze kao 'ajme', 'malo sutra' ili 'propuh", ti natpisi su popularni pogotovo na šalicama, torbama, posterima i sada na majicama. Kupci također vole naše iskrene natpise kao 'ne da mi se', 'rođena namrgođena' ili 'nemojte me živcirati', koji su uvijek popularni, i zato sam dizajn prilagodila za majice, tako da sada mogu svi imati omiljene natpise na majicama, govori vlasnica brenda Puro Amor.

Dragitza ima i nekoliko dizajna tipičnih za Zagreb poput šalice "da, ziher" ili "burazzzzzz". Ima i nekoliko natpisa samo za Dalmaciju, Istru i Slavoniju, ali, dodaje, većinom su to natpisi koji bi svakom Hrvatu bili zanimljivi i smiješni.

Cijene za šalice su između 60 i 70 kuna, torbice su 70, a torbe 120 kuna (oba proizvoda su od čvrstog lana), posteri su 100 kuna, majica kratkih rukava 155 te dugih rukava 225 kuna.

PODRŠKA DOMAĆIM BRENDOVIMA

Zbog trenutačne situacije showroom Puro Amor u Zagrebu je zatvoren, kao i online prodaja.

Narudžbe primamo i dalje, ali uvijek objasnimo da šaljemo tek kad prođe ova situacija, što će, nadamo se, biti uskoro. Znam da bismo mogli prodavati naše proizvode isključivo online, ali mislim da je trenutačno najbitnije da budemo odgovorni, da ostanemo doma i učinimo sve što je u našim rukama da i drugi ostanu doma, jer da ja šaljem pakete, moram ići u showroom i pakirati sve, a onda mora netko pokupiti i dostaviti te pakete, objašnjava.

Predstavila je prvu kolekciju majica, koje su njezin najveći rad do sada jer su jako kvalitetne i došle su iz dalekog Perua

Ovo vrijeme Dragitza koristi za rad na novim idejama i planovima, a kupce će nagraditi popustima kad završi ova situacija. Također, prije desetak dana pokrenula je inicijativu na društvenim mrežama da svi hrvatski brendovi podijele omiljene domaće brendove na svojim storyjima na Instagramu kako bi si međusobno dali podršku, a također bi njihovi pratitelji znali za druge brendove.

Puno se brendova uključilo i također su nam se ljudi javili s prijedlozima, i nastao je veliki hrvatski lanac proizvoda, pun pozitive i ljubavi. Sigurna sam da dok se svi držimo zajedno i surađujemo, brzo ćemo se vratiti u normalu, uživati u društvu i proljeću, kaže.

Dragitza cijeni svaku reakciju i kompliment kupaca, a pogotovo voli kad cijene kvalitetu proizvoda jer je to za nju najbitnije.

Bilo mi je jako drago kad mi je jedna djevojka koja je nedavno naručila jednu majicu rekla da je svaka šalica Puro Amor koju je kupila nekome za poklon toj osobi postala omiljena šalica te da je također oduševljena majicom, otkrila nam je vlasnica brenda Puro Amor.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju