Mnoge žene smatraju da je frizura bitan faktor kada se pojavljuju u društvu te nerijetko vole imati glatku, sjajnu i ravnu kosu ili pak neodoljiv slap kovrča koje im savršeno uokviruju lice. No ako koristimo razne aparate za oblikovanje kose, jedno je sigurno – kosu ćemo oštetiti, a te vlasi više nije jednostavno ''zakrpati''.

Galerija Balea professional Oil repair turban maska, 19,90 kn Luxurious coconut Argan nourishing hair oil +1 Olival – ulje za kosu od kokosa i ricinusa

Oštećena kosa izgleda neugledno i teško ju je oblikovati. Stoga vam nudimo jednostavna rješenja koja će najbolje zaštititi kosu od isušivanja te će od dosadne frizure napraviti adut na kojem će vam mnogi zavidjeti.

1. Olival – ulje za kosu od kokosa i ricinusa

Olival – ulje za kosu od kokosa i ricinusa Olival – ulje za kosu od kokosa i ricinusa Foto: PR  

Zaštita od isušivanja počinje prije pranja. Preporučuje se na suhu kosu nanijeti magični spoj prirodnih sastojaka – ulje kokosa i ricinusa. Osim što pruža mnoge blagodati, ono pomaže u sprječavanju efekta isušivanja koje alati za oblikovanje topline rade vašoj kosi, ali i njeguje ispucale vrhove. Blagotvornu kombinaciju nanesite na kosu prije pranja te nakon petnaestak minuta isperite. Na taj način ulje, poput Olival proizvoda koje možete pronaći u dm-u, ima mogućnost očuvanja vlage te prilikom korištenja sušila, pegle ili uvijača vlaga neće tako lako ispariti. Osim toga tretmanom ćete nahraniti i vlasište, ojačati korijen te spriječiti i ispadanje kose, a zbog svojih dvaju ključnih sastojaka, ulja kokosa i ricinusa, potaknut će brži rast kose.

2. Balea professional Oil repair turban maska  

Balea professional Oil repair turban maska, 19,90 kn Balea professional Oil repair turban maska, 19,90 kn Foto: Zadovoljna.hr

Da bi kosa bila jaka, zdrava i voluminozna, ona najprije mora biti dobro nahranjena. Na tržištu postoje specijalne maske za suhum oštećenu i beživotnu kosu od koje će vam kosa živnuti, pa će se i sami proizvodi koje stavljamo nakon pranja bolje prodrijeti u samu vlas.

Rješenje smo pronašli u turban maski za kosu od Balea brenda , a rezultat je dubinski nahranjena i hidratizirana kosa puna života. 

3. Luxurious coconut – regenerator za kosu od kokosa

Luxurious coconut Luxurious coconut Foto: PR

Nakon čišćenja nahranite kosu regeneratorom na bazi kokosova ulja.

U svoj bogati izbor proizvoda dm je uvrstio i liniju Luxurious Coconut REPAIR. Njihov regenerator na prvu će vas osvojiti svojim neodoljivim tropskim mirisom, a nakon prvog korištenja i svojim nevjerojatnim rezultatima. On u cijeloj svojoj liniji ima aktivni sastojak Keratrix, koji povećava otpornost vlasi i štiti njezinu strukturu, pogotovo one kose koja je ranije tretirana i bojena. Iako ste to zasigurno već pročitali, kokosovo ulje itekako je zdravo za kosu, no ovaj proizvod u sebi ima i kokosovu vodu, koja efikasno vlaži i hrani kosu, bogata je aminokiselinama, mineralima i vitaminima koji održavaju vlagu u kosi.

4. Argan nourishing hair oil – ulje makadamije za ispucale vrhove i raščešljavanje kose

Argan nourishing hair oil Argan nourishing hair oil Foto: PR

Ako je vaša kosa načeta od prekomjernog korištenja raznih aparata za kosu, od sušila do pegle, sigurni smo da muku mučite s raščešljavanjem. Stoga je vrijeme da u svoju beauty rutinu uvrstite i arganovo ulje. Ta bočica sadrži jedno od najcjenjenijih ulja, zlatni nektar ljepote koji nam dolazi iz živopisnog Maroka, a kosi daruje sjaj i hidrataciju.

Za njega slobodno možemo reći da kosi daruje novi život jer se arganovo drvo naziva i drvom života. Njegovi su rezultati u rangu najskupljih tretmana u frizerskim salonima. Ulje je višenamjensko, no uz nekoliko kapi poboljšat će izgled vaše kose te ćete ju moći raščešljati prstima. Ono jača vlas, poboljšava elasticitet, dubinski hrani kosu te smanjuje oštećenja, a možete ga koristiti i za njegu kože.


5. Syoss KERATIN heat - Sprej za zaštitu kose od topline 

Syoss KERATIN heat Syoss KERATIN heat Foto: PR

Kada ste kosi dali sve potrebne sastojke i tretmane, vrijeme je za stiliziranje. Kosu osušite ručnikom te na nju istisnite nekoliko potisaka spreja Syoss Heat Keratin za savršeno zaštićenu kosu do 230 stupnjeva. Taj sprej idealno štiti od topline sušila za kosu te ju čini i glatkom i sjajnom. U svom sastavu ima neizostavni keratin, koji će olakšati stiliziranje, pružiti zdravi sjaj te će vaša frizura trajati danima.

Savjete za frizure i make-up za svaki dan potražite ovjde.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju