Kroz 1980-e, 1990-e i i 2000-e godine vidjeli smo razne beauty trendove koji su se u tom trenutku možda činili privlačnima i kul, ali gledano iz današnje perspektive ostavljaju baš suprotni dojam. Skupili smo beauty trendove koje želimo što prije zaboraviti i za koje koje kažemo - ne ponovilo se

1. Pretjerano sjajne usne
Lijepo je sjajilom istaknuti usnice, ali kada je sjajila previše i usnice izgledaju kao da su ljepljive, to nije nimalo privlačno. Muškarci također nisu fanovi tog blještavog i ljepljivog izgleda. Umjesto "bogato'' nanesenog sjajila, izaberite dugotrajni ruž svjetlije nijanse koji vam neće narušiti vlažnost usana.

Lijepo je sjajilom istaknuti usnice, ali kada je sjajila previše i usnice izgledaju kao da su ljepljive, to nije nimalo privlačno

2. Pretjerana preplanulost
Ovdje nije riječ samo o estetski neprivlačnom trendu, nego i pojavi koja može ozbiljno ugroziti zdravlje. Blago preplanuli ten bit će sasvim dovoljan da vam koža izgleda lijepo te se svakako klonite sunca od 12 do 17 sati. Kod postizanja osunčanog izgleda kože pomoći će i proizvodi za samotamnjenje.

3. Tjeme prekriveno šljokicama (glitter kosa)
Nakon što je manekenka Mari Agory prošle godine na reviji Marca Jacobsa pistom prošetala s crnim šljokicama na glavi to je pokrenulo trend šljokišaste kose. Osim što možete izgledati kao da na glavi imate prhut u boji, na vašoj posteljini također će ostati tragovi danima nakon toga. Nemojte pokleknuti trendu samo zato što je in.

4. Ruževi neonskih boja
Flourescentne boje ruževa bile su hit prije nekoliko godina, no sada su stvar prošlosti. Takva boja usana može izgledati neprofesionalno, pa čak i agresivno. Flourescentni ruževi namijenji su mlađim osobama i onima koji vole eksperimentirati, ali za posao i druge slične situacije svakako ih izbjegnite.

6. Color blocking make-up
Color blocking na odjeći može biti kul, ali color blocking make-up nije dobar izbor jer se na taj način vrlo lako može postići  ''klaunovski'' izgled.

8. Izbijeljene obrve
Trend iz devedesetih koji lice ostavlja bezizražajnim i hladnim. ''Nevidljive'' obrve čista su suprotnost debelim i raščupanim obrvama iz osamdesetih. Trend izbjeljenih obrva započela je još Kate Moss 1990-ih kada je osvanula u medijima s gotovo nevidljivim obrvama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju