Neke zdravstvene tegobe vezane su uz horoskopski znak. Tako su Ovnovi skloni glavobolji, a Ribe često imaju problema s imunološkim sistemom. Bez obzira vjerujete li u horoskop ili ne neke je stvari dobro znati


Bik
Osobe koje pripadaju horoskopskom znaku Bika često imaju problema  s vratom i vratnim kralješcima, a skloni su i upalama grla, nosa i uha.

Tvrdoglavi i temperamentni Bikovi vode brigu o zdravlju, uzimaju propisane lijekove i redovito odlaze na liječničke kontrole. Nepovjerljivi su pa, kada je riječ o bolesti, uvijek traže drugo mišljenje i tragaju za najboljim načinom kako ilzliječiti ono što ih je snašlo.Bikove bolest najčešće napada kada su pod stresom ili imaju neriješene emocionalne probleme koji ih iscrpljuju.

Djevice su odlični pacijenti i uvijek se pridržavaju savjeta doktora, a poštuju i krilaticu 'bolje spriječiti nego liječiti'.


Blizanac
Osjetljive točke kod blizanaca su živčani sustav i grudni koš, a skloni su problemima u gornjem dijelu tijela. Često ih napada kašalj, skloni su astmi i bronhitisu te lomovima ruku.

Blizanci su naporni bolesnici, žele ozdraviti odmah, negiraju simptome i zaboravljaju uzimati ljekove. Skloni su razmišljanu kako doktor postavlja krive dijagnoze, a oni uvijek znaju najbolje što ne valja a s njihovim zdravljem.

Rak
Rakovi imaju problema s probavnnim sustavom, prsima i očima. Muče ih problemi s želucem, skloni su čirevima i loše reagiraju na napoznatu hranu.

Brinu o svom zdravlju i uvijek nastoje biti okruženi osobama koje će im pomoći i njegovati ih ako se razbole. Zbog njihove blage naravi najbolji lijek su im ljubav i pažnja najbližih. Doktora biraju isključivo po preporukama, a često je to netko od prijatelja ili članova obitelji.


Lav
Lavovi su skloni kardiovaskularnim problemima i bolovima u leđima, a česti su i problemi s vidom.

Ubrzano lupanje srca često je povezano s previše posla koje si ovaj jaki horoskopski znak stavlja na leđa. Mrzovoljni su pacijenti i uvijek žele dokazati da su jaki te da ih ni jedna bolest ne može usporiti u radu. Najbolji savjet za njih je da svaki dan odvoje malo vremena za sebe i opuste se kako bi smirili srce.

Djevica
Djevice najčešće pogađaju bolesti povezane s jetrom, bubrezima i probavnim sustavom. Sklone su i napadajima bubrežnog kamenca.

Djevice redovito odlaze na preglede i vode brigu o svom zdravlju. Hrane se zdravo i pravilno kako bi izbjegle probleme. Odlični su pacijenti i uvijek se pridržavaju savjeta koje dobiju od doktora, a poštuju i krilaticu 'bolje spriječiti nego liječiti'.


Vaga
Vage su sklone problemima s hormonima i urinarnim traktom.

Rado odlaze kod doktora koji su mirni i imaju vremena za njih u protivnom su skloni odlasku iz ordinacije. Večina problema povezani su s njihovim karakterom pa su i bolesti koje ih napadaju često na psihičkoj bazi.

Škorpion
Osobe rođene u znaku Škorpiona pate od problema povezanih s genitalijama i probavnim sustavom. Skloni su urinarnim infekcijama koje često stvaraju probleme u seksualnom životu.

Ribe teško podnose kad s njihovim zdravljem nešto nije u redu. Rado uzimaju velike količine ljekove kako bi što prije ozdravili.


Nervozni su prilikom svakog odlaska doktoru i ne vole govoriti o simptomima pa je ponekad teško postaviti dijagnozu. Kada su bolesni to shvaćaju kao svoju grešku što nije dobar put k ozdravljenju.

Strijelac
Strijelci su skloni problemima s karlicom, bokovima i bedrima i osjećaju bolove u vratu i leđima.

Veseli i temperametni znak voli uživati u životu, a posljedice su često vidljive u obliku masnih naslaga na kritičnim točkama. Strijelcima je najbolji lijek njihov optimizam koji često pomaže više od antibiotika. Surađuju s doktorima, no ponekda imaju previše povjerenja pa je savjet kojeg bi se trebali pridržavati da potraže i drugo mišljenje.

Jarac
Jarci pate od problema s kralježnicom i kostima. Posebnu pažnju moraju posvetiti zglobovima, koljenima i zubima i koži.

Rijetko su bolesni, a i kada jesu to odlično podnose. Poslušni su pacijenti i redovito uzimaju ljekove, no samo iz razloga kako bi što prije ozdravili i vatili se svakodnevnoj rutini. Ukoliko ih napadne neka teža bolest skloni su sdepresiji.


Vodenjak
Vodenjaci imaju problema s cirkulacijom, zglobovima i Ahilovom tetivom. Česte su i proširene vene.

Kada su bolesni na to gledaju kao da se radi o nekom drugom i uvijek žele točan odgovor zašto boluju. Iako se pridržavaju terapija bolest im se često vraća.

Riba
Ribe pate od bolesti imunološkog sustava i problema s nogama i noktima. Često ih napadaju razne virusne infekcije, a urasli nokat je gotovo normalna stvar za osobe rođene u ovom znaku.

Teško podnose kad s njihovim zdravljem nešto nije u redu i rado uzimaju velike količine ljekove kako bi što prije ozdravili. Vrlo je važno da porade na svom psihičkom stanju kako bi lakše podnjeli činjenicu da su bolesni.

Ovan
Ovnovi često pate od glavobolje, migrena i nesanice. Osobe rođene u ovom znaku pršte od energije i ne daju da ih tegobe izbace iz dnevnog ritma.

Iscrpljenost je jedina stvar koja može zaustaviti Ovnove, olako shvaćaju simptome i to često rezultira težim upalama i bolestima. Prirodni borci ne dopuštaju da ih bolest usporava, a na nju gldeaju kao na samo još jedan problem koji moraju riješiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju