Ako ste se ikad pitali kako mama uspijeva baš sve, niste jedini. Odgovor leži u neiscrpnoj brizi i ljubavi koju majke osjećaju za svoju djecu, ali i one se smiju poslužiti raznim trikovima. Kako razvoj tehnologije ide svima na ruku, ni njih nisu zaobišle mobilne aplikacije koji olakšavaju svakodnevicu.

 

U životu mlade majke sve je manje vremena koje može posvetiti samo sebi. U nepreglednim nizovima obaveza, svaka bi majka željela pokazati najbolje od sebe i nema potrebe za sramom ako se u ostvarenju tog cilja posluži i mobitelom.

Pretpostavimo li da imate mobitel s brzim procesorom i velikim kapacitetom pohrane ne bi trebao biti problem instalirati ovih šest besplatnih aplikacija i olakšati si prve majčinske mjesece.

1. White Noise Baby

Spavanje će u nekim periodima bebinog života izgledati kao nedosanjani san. Postoje brojna rješenja za uspavljivanje djeteta, a jedan od najučinkovitijih je uspavljivanje šumovima. Aplikacija White Noise Baby sadrži bazu zvukova koji će pomoći vašoj bebi da lakše zaspi. Zvukovi koje proizvode takvi uređaji najsličniji su šumovima nalik onima u majčinoj maternici. Puštanjem takvih zvukova dijete se osjeća sigurno i zaštićeno, a nakon nekog vremena dijete bi moglo stvoriti rutinu s kojom bi odlazak na spavanje bio jednostavniji i za mamu i za bebu.

2. Child Medical History

Ovo je aplikacija u koju ćete moći zabilježiti svaki posjet liječniku, termine cijepljenja, pojave alergija. Možete bilježiti i promjene u težini, u svakom trenutku pristupiti listi korištenih lijekova, ali pročitati i brojne savjete o zdravstvenoj zaštiti djeteta.

3. Bebin kalendar dohrane

Riječ je o aplikaciji koja sadržava sve potrebne informacije za dohranu bebe. Bebin kalendar dohrane je hrvatska aplikacija, što automatski znači da su savjeti o prehrani prilagođeni ovom podneblju. Za gotovo sve namirnice koje vam mogu pasti na pamet dostupne su nutritivne vrijednosti, o njihovoj upotrebi, o periodu u godini kada ih je najbolje primjenjivati. Tablični prikaz svih namirnica nudi informaciju o tome kad bi vaše dijete moglo biti spremno za isprobavanje novih okusa, boja i tekstura. Aplikacija će biti i vječna inspiracija za žitne, voćne, povrtne, mliječne, mesne i riblje recepte.

4. 7 minute Workout

U čak 127 zemalja diljem svijeta ova je aplikacija broj jedan u fitness svijetu. Iako bi većina majki voljela osobnog trenera, ovo je aplikacija uz koju vam neće biti teško odrađivati vježbe redovito. Podsjećamo, riječ je o sedam minuta dnevno. Izdvojite vrijeme za sebe i osjećat ćete se zadovoljnije.

5. Period Diary

Iako u ponudi postoje brojne aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa, Period Diary se ističe po tome što je najkompletniji. U aplikaciji možete pratiti sve simptome, planirati svakodnevne aktivnosti, ali i trudnoću. Aplikacija će vas podsjetiti na kontracepcijske tablete i najaviti početak menstrualnog ciklusa.

6. Cookpad

Cookpad je aplikacija koja je baza tisućama ukusnih recepata. Uz ovu aplikaciju, na pitanje što ćemo ručati, svaki put ćete imati spreman odgovor. Putem aplikacije možete pratiti omiljene autore, podijeliti svoje recepte, stvoriti kolekciju najdražih i ono najvažnije – uvijek imati ideju.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju