Bore na licu gotovo su neizbježna pojava koja dolazi sa starenjem, ali srećom postoje metode s kojima se one mogu minimizirati bez igle i noža.

Svaka žena starija od 30 godina trebala bi znati nekoliko činjenica o kolagenu. Jedna od bitnih činjenica jest ta da se kolagen smanjuje s godinama – svake godine gubimo 1 posto kolagena, a time se smanjuje i elastičnost kože.

Osim godina, na smanjivanje kolagena utječu i loše životne navike koje treba izbjegavati kako bismo kožu zaštitili od vidljivih znakova starenja. Postoje načini kojima možemo i prevenirati pojavu bora na licu, ali i učinkovito djelovati kada su bore već tu. Utješna je vijesti to da o vašoj koži razmišljaju stručnjaci, dermatolozi i estetičari, testiraju metode i stvaraju proizvode koji daju vrhunske rezultate.

1. Anti aging krema s pravim sastojcima

Dugoročni rezultati cilj su svima koji vjerno njeguju svoju kožu. Idealan odabir Vichy anti aging proizvoda temelji se na pravilnoj kombinaciji sastojaka. Upravo pažljivo odabrani i udruženi sastojci spojeni su u novoj generaciji Vichy anti aging proizvoda koji reaktivira produkciju kolagena u koži. Na taj način prirodno potiče biologiju kože na obnavljanje ovog dragocjenog i najzastupljenijeg proteina u ljudskom tijelu, veoma važnog u procesu starenja.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist krema je u kojoj je Vichy mineralizirana termalna voda prvi put udružena s anti aging peptidima i vitaminom Cg radi korekcije znakova gubitka kolagena na koži.

To je neinvazivno rješenje inspirirano estetskim procedurama koje se može koristiti u kućnoj primjeni. Sastojci su prirodnog podrijetla, a rezultati su vidljivi gotovo odmah po korištenju proizvoda, ali i dugoročno – prema instrumentalnim ispitivanjima, tonus kože poboljšan je za 52 posto već 4 sata nakon prvog nanošenja, a nakon 8 tjedana bore su smanjene za 24 posto. Važno je napomenuti da, uz to što smanjuje bore, ta anti aging krema preoblikuje konture lica i smanjuje vidljivost pigmentacijskih mrlja. Potrebno ju je nanositi dva puta dnevno, ujutro i navečer na očišćenu kožu lica. Osim dobrog odabira kreme, još će pokoja rutina pomoći u ostvarenju željenih rezultata.

2. Svakodnevna masaža lica

Masažom lica moguće je povoljno utjecati na promjene na koži. Osim što će preparat bolje djelovati i pokazati svoju moć u punom svjetlu, koža će postati elastičnija i putena. Pomoću jednostavnih savjeta za nanošenje i pravilnom masažom lica možete dodatno pojačati učinkovitost proizvoda koje koristite.

Prije svega, važno je da koža bude očišćena i suha, stoga nemojte izostaviti taj temeljni korak u svojoj rutini. Kremu u količini veličine lješnjaka prvo nježno utapkajte na lice kako biste potaknuli cirkulaciju, a zatim ga razmazujte uzlaznim pokretima prema vanjskim dijelovima lica. Kako biste dodatno učvrstili i podignuli kožu, čvrstim pokretima zaglađivanja, prelazite u uzlaznom smjeru objema rukama naizmjence. Ne zaboravite da je izuzetno važno njegovati vrat i prsa, pa svakako na kraju dodajte i zaglađujuće pokrete naizmjence od čeljusti prema prsima.

3. Unositi određene namirnice i dovoljno tekućine

Dovoljna količina dnevnog unosa vode, otprilike 1,5 do 2 litre, jedan je od najvažnijh faktora pri očuvanju hidratizirane i elastične kože. Dehidriranost čini kožom suhom. Pažnju je potrebno posvetiti i prehrani, koja treba biti raznovrsna s naglaskom na namirnice bogate vitaminima, mineralima i omega-3 masnim kiselinama. U prehranu svakako uključite puretinu, ribu i špinat jer su to namirnice koje sadrže veliku količinu kolagena, a nemojte izbjegavati niti bobičasto voće koje ima veliku koncentraciju vitamina C, koji će kolagen potaknuti na djelovanje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju