Talijani su poznati po tome da kavu u kafiću 'srknu s nogu', većina drugih koristi ju za jutarnje razbuđivanje, dok Hrvati s njom gaje poseban i vjerojatno najljepši odnos u Europi.

 

Galerija PR PR PR +2 PR Kod nas kava povezuje ljude. Kad se poželimo s nekime naći, uvijek ćemo pitati 'Idemo na kavu?'. Najosobnije tajne prijateljima ćemo povjeriti uz šalicu kave, a kad idemo u goste uvijek sa sobom nosimo Ciglicu, omiljenu hrvatsku kavu. Franck Jubilarna kava prepoznatljivo pakiranje dobila je 1993., a kavoljupci su joj dali nadimak Ciglica koji se do danas zadržao. Osim zanimljivog dizajna, ovo pakiranje čuva kvalitetu, miris i okus kave. Povodom njenog 25. rođendana, Franck je proširio paletu njenih okusa i uveo dva nova proizvoda, Jubilarnu Intense i Jubilarnu Sensual.

'Dođi na kavu' kod nas je iskren poziv za druženje u toplini nečijeg doma, a od sada svoje najdraže možete ponuditi s dva nova okusa Jubilarne. Jubilarna Intense svidjet će se ljubiteljima jačeg intenziteta kave, a odiše prirodnim aromama tamne čokolade i slatkih začina. Jubilarna Sensual je blaža i obogaćena aromama mliječne čokolade i lješnjaka.

PR PR

Nedavno istraživanje pokazalo je da je kava sastavni dio našeg nacionalnog doručka, a popijemo oko 4,5 kilograma kave po osobi godišnje. Kod kuće najčešće kuhamo ‘tursku’ i pijemo ju crnu ili s mlijekom, dok u kafićima znamo i ispitivati konobare do koje razine šalice kava treba dosezati, je li bolje hladno, toplo ili samo ‘kap’ mlijeka, a naručujemo ju i sa šlagom, kakaom, medom...
 

PR PR

Kava je i društveni pokretač cijele nacije, pa osim 'idemo na kavu?', često znamo čuti da nečiji društveni život pati jer nema vremena 'ni za kavu'. Kava nam je i ‘terapija’ pa u njoj uživamo u pauzama od posla i ništa ne počinjemo raditi prije no što ujutro popijemo svoju dozu crnog napitka. Često sami sebi prigovaramo koliko kava pijemo, ali se ipak, kave i prijateljstava koje uz nju idu, nikad ne bismo odrekli. Nema ništa vrijednije od dragocjenih trenutaka koje uz šalicu kvalitetne kave podijelimo sa svojim najdražima. A Hrvati i Franck to jako dobro znaju.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju