Prekrasnu boju i sjajnu kosu priželjkuje svaka žena. Neke će se za to odvojiti mnogo novca i dati se u frizerske ruke, dok ostale znaju željeni rezultat postići u vlastitom domu. Prvi potez u tom procesu samostalnog bojenja kose jest odabir idealne boje, a uz ova tri koraka ne možete pogriješiti.

 

1. Obratite pozornost na popis sastojaka boje za kosu

Ako vam je kosa isušena i beživotna, ovaj je korak iznimno bitan. U današnje vrijeme kada je velika ponuda boja za kosu odabir one savršene nije uvijek jednostavan. Čak je i među svim inovativnim formulacijama problem odabrati jednu jer nisu sve ljubiteljice obojene kose upoznate sa značenjem oznaka u popisu sastava boje.

Boja za kosu koja zaslužuje vašu pažnju jest ona bez amonijaka, koja kosu čini mekšom i nježnijom na dodir. Umjesto amonijaka, Garnier Olia u svojim bojama koristi snagu ulja. Krema za bojenje tako sadrži 60 posto ulja, koje razvija boju duboko u kosi i postiže maksimalnu učinkovitost, pa ne morate strahovati odprobijanjasijedih vlasi, kao ni isušenja kose.

2. Vodite se svojom bojom kose pri odabiru nijanse boje za kosu

Želite li dobiti boju kose poput one na kutiji, nemojte birati nijansu koja je više od dva tona svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje. Ako vam je kosa već obojena, teško ćete postići svjetliju nijansu od one koju imate, pa se držite te nijanse ili odaberite tamniju. Također, ako imate maslinasti tip kože, birajte toplije boje, a ako imate aristokratsku put, možete se poigrati i s hladnim ili ružičastim nijansama.

Krajnji rezultat ovisit će, naravno, o baznoj boji i količini sijede kose. Ako ste poprilično sijedi, dobit ćete nešto svjetliju nijansu od očekivane. Za najbolje rezultate kosu se preporučuje bojiti svaka četiri tjedna, a ako bojite onom koja njeguje kosu, to se čini kao dodatan plus. Još je jedan savjet da ne štedite na količini boje jer ćete tako izbjeći situaciju da tijekom bojenja kose ostanete bez boje.

3. Ako imate osjetljiv njuh, birajte boje za kosu bez jakog mirisa

Većina trajnih boja za kosu ima jak miris. Neki proizvođači taj miris pokušavaju zamaskirati pomoću ugodnih mirisa, no intenzitet ostaje isti. Ako ste osjetljivi na jake mirise i to vam zadaje glavobolju, sljedeći put kad krenete u kupovinu boje za kosu i ostanete preplavljeni ponudom na policama, sjetite se prvog koraka. Još jedna čar proizvoda bez amonijaka jest to da su izrazito ugodna i nježna mirisa, pa vam bojanje kose više neće biti mrsko, a volite li voćne tonove, potražite boje Garnier Olia i možda u ponudi od 21 nijanse pronađete svoju idealnu boju.

  Zavidna boja i njegovana kosa Zavidna boja i njegovana kosa Foto: Getty

Koraci za savršeno obojenu kosu

Bez obzira na to koju boju za kosu odabrali ne zaboravite napraviti test 48 sati prije bojenja kako biste izbjegli alergijske reakcije.

Kosa prije bojenja treba biti suha i počešljana, po mogućnosti neoprana. Koristite ručnik kako biste zaštitili odjeću. U Garnier Olia pakiranju dobit ćete razvijač boje i boju koju trebate sjediniti u bočici za miješanje s aplikatorom. Olia formula je poprilično gusta pa se pobrinite da dobro protresete bočicu.

Ako bojite samo izrast, mješavinu nanesite aplikatorom na korijen kose i zatim rukama umasirajte kružnim pokretima. Nakon što obojite korijen kose, pričekajte dvadesetak minuta pa zatim boju rasporedite po ostatku kose, sve do vrhova. Pričekajte deset minuta, a zatim ispirite sve i nanesite balzam koji dolazi uz pakiranje. Ako prvi put bojite kosu u tamniju boju onda odmah nanesite boju od korijena do vrhova i ostavite trideset minuta. Olia regenerator ostavite dvije minute kako bi vam boja bila zaštićena, a kosa sjajna i meka.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju