Iako ovaj prefini desert zovemo cheesecake, u njemu zapravo nema sira. Otkrijte jednostavan način pripreme osvježavajućeg deserta za koji neće morati upaliti pećnicu. U kremu ne idu ni jaja, ni mlijeko, ni vrhnje pa je recept pogodan i za one koji pate od netolerancije na laktozu.

Keksi, kokosovo mlijeko, javorov sirup, vanilija i borovnice – sve skupa tvori omamljujući desert s hrskavom podlogom i ukusnom kremom.

Sastojci za koricu:

80 g keksa
1 žlica kokosovog ulja

Sastojci za kremu:

1 konzerva guste kokosove kreme
½ šalice javorovog sirupa
2 žličice prirodnog ekstrakta vanilije

Sastojci za umak od borovnica:

1 šalica borovnica
1 žlica vode
½ šalice javorovog sirupa

Priprema:

1. U posudu za kuhanje stavite borovnice i vodu. Kuhajte na srednjoj vatri sve dok bobice borovnica ne krenu lagano pucati. Nakon što su se već gotovo sve borovnice raspuknule dodajte pola šalice javorovog sirupa i maknite s izvora topline.

2. Kokosovo ulje kratko stavite u zagrijanu posudu kako bi se malo otopilo, a kekse usitnite najbolje što možete. Pokušajte rukama, ali možete ih i samljeti u blenderu. Dobra opcija za ovaj recept su Grancereale keksi koji se sastoje od cjelovitih žitarica, a dolaze i raznim varijatama poput onih s voćem, ječmenim sladom i čokoladom. U samljevene kekse dodajte otopljeno kokosovo ulje kako bi se cijela smjesa povezala. Rasporedite smjesu u čaše i malo ju pritisnite na dnu. Čaše stavite u hladnjak.

3. U posudi dobro promiješajte konzervu kokosove kreme, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Izvadite čaše iz hladnjaka i u svaku od čaša dodajte smjesu kokosove kreme, javorovog sirupa i ekstrakta vanilije, a na vrh dodajte umak od borovnica. Za što zanimljiviji desert, po želji možete dodati i svježe borovnice.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju