Mi žene se, kada su u pitanju odjevne kombinacije, dijelimo na dvije skupine. Prva skupina večer prije pripremi kombinaciju koju će ujutro odjenuti ili je barem pomno isplanira u glavi, a druga skupina tik prije izlaska otvara ormar i donosi odluku o tome što će odjenuti.

I jednoj i drugoj skupini od pomoći mogu biti jednostavni modni spojevi koji su ključ odijevanja bez stresa.

Dobro je mjesto za pronalazak takvih kombinacija Instagram.

Ekipa sa stranice WhoWhatWear pročešljala je profile zaljubljenica u modu i izdvojila šest bezvremenskih modnih kombinacija za hladne dane uz koje vam neće trebati ništa drugo. One su jednostavne, elegantne, uvijek nosive i za većinu njih vjerojatno već imate sve što vam treba u vašem ormaru.

1. Džemper + bijele traperice

Minimalistička kombinacija sastavljena od toplog pletiva u svijetlim nijansama i bijelih ili ekru traperica uvijek će biti pun pogodak.

2. Midi haljina + čizme do koljena

Jedan od najobožavanijih odjevnih predmeta u hladnijem dijelu godine jesu midi haljine kojima su čizme do koljena savršen par. Spoj je to koji vas nikad neće iznevjeriti, a posebno elegantno izgledat će ako se odlučite za jednobojnu haljinu jednostavnog kroja.

3. Karirani sako + traperice širokih nogavica

Vjerojatnost da imate oba ova komada u ormaru je velika, a kada ih spojite, dobijete duo koji zajedno funkcionira tako dobro.

Karirani sako i traperice Karirani sako i traperice (Foto: Shutterstock)

4. Košulja od trapera + traperice

Ove jeseni i zime nosit će se traper na traper. Košulja od trapera ugurana u traperice širokih nogavica spoj je s kojim nikad nećete pogriješiti, a posebno dobro izgleda u kombinaciji s blagom potpeticom, primjerice s gležnjačama s blok-petom, no i sve druge opcije dolaze u obzir.

5. Kardigan + traperice

Kardigan je modni klasik, komad bez kojeg je jesensko-zimska sezona nezamisliva. U spoju s trapericama postaje dio jednostavne kombinacije koja funkcionira odlično u raznim prigodama tijekom hladnijeg dijela godine.

6. Neutralno odijelo

Odijela su još jedan modni klasik koji zaslužuje svoje mjesto u garderobi tijekom cijele godine. U odijelu ćete uvijek izgledati sjajno, a promjene na kombinacijama možete raditi biranjem drukčijih modnih dodataka i obuće.

Ako vas zanima koje modne klasike morate imati u jesensko-zimskoj garderobi prema mišljenju Marka Grubnića, pogledajte epizodu videoserijala Dreskod u nastavku.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju