Kada se na crvenom tepihu 76. dodjele nagrada Oscar pojavila Angelina Jolie, svi pogledi i blicevi fotoreportera bili su usmjereni u američku glumicu. Kako i ne bi kada se atraktivna Amerikanka pojavila u kombinaciji za privlačenje pogleda.

Točnije, nosila je dugu bijelu haljinu od satena s dubokim dekolteom koju je posebno za nju dizajnirao Marc Bouwer. Kreaciju južnoafričkog dizajnera sa stalnom njujorškom adresom Angelina Jolie nosila je i 2000. godine kada je osvojila Oscara za sporednu ulogu za film "Prekinuta mladost".

Versace mala crna haljina - 2 25 godina od smjele kreacije koja je uznemirila konzervativce

No za razliku od toga tamnog gotičkog modela koji je u potpunosti skrivao figuru, četiri godine kasnije odlučili su se za model koji će slaviti ženstvene adute. Sklizak bijeli materijal pripio se uz tijelo slavne glumce, te razotkrio njezine ruke i leđa.

Angelina je jedna od rijetkih osoba koja može izgledati fantastično u ovom nemilosrdno nepopustljivom materijalu i boji. No haljina pokriva njezine obline i ističe njezine adute na pravi način, pisao je te godine magazin Cosmopolitan.

Bijela boja vizualno proširuje figuru, a saten se pripija uz tijelo poput druge kože, pa ne čudi što se na tu kombinaciju odlučuju tek rijetke dame. Ispod takve haljine, naime, nemoguće je nositi klasične modele grudnjaka te donje rublje za oblikovanje tijela.

Slika nije dostupna Za sve je kriv Marjan Pejoski: Kultna oskarovska labuđa haljina o kojoj se i danas priča

Kasnije će modni stručnjaci ustvrditi da je riječ bila o pamtljivom modelu koji je podsjećao na zlatno doba Hollywooda, a kakve su nosile glumice poput Rite Hayworth, Jean Harlow i Marilyn Monroe.

Bouwerov model ući će i na brojne liste najljepših oskarovskih izdanja svih vremena, a trenutak će biti zapamćen i kao preokret u tadašnjem stilu Angeline Jolie.

Modeli vs. slavne žene iz svijeta glazbe i filma Modeli vs. slavne dame: Kome bolje stoje legendarne haljine s crvenog tepiha?

Da je riječ o pamtljivom modelu, govori i podatak kako ta haljina ima i svoju stranicu na Wikipediji.

Kako je Angelina Jolie izgledala na 76. dodjeli nagrada Oscar, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju