Ako je suditi prema svečanom tepihu na ovogodišnjim Oscarima – nosi se bijela boja. Najveći broj slavnih dama odabrao je upravo djevičanski bijele kreacije za dodjelu nagrada Američke akademije umjetnosti i znanosti u Los Angelesu.

Galerija Bijela haljine nalik na vjenčanice dominirale su ovogodišnjim Oscarima Emily Blunt u haljini modne kuće Valentino na Oscarima 2023. Michele Yeoh u Diorovoj haljini na Oscarima 2023. +7 Halle Berry u haljini Ramare Ralph

Bijela boja ima višestruku simboliku. Povezuje se s nevinošću, čistoćom i mladošću. To je boja mira i spokoja, reda i učinkovitosti.

Po mnogima je i savršena boja u koju se ljudi odijevaju kako bi izgledali besprijekorno dotjerano i uredno. Ne čudi stoga što je najčešći izbor mladenki za vjenčanja, kao i brojnih slavnih osoba za crveni tepih.

Michelle Williams u Chanelu na Oscarima 2023. Michelle Williams u Chanelu na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Haljine bijele boje dominirale su i na svečanom tepihu ovogodišnje dodjele nagrada Oscar. Našlo se tu uistinu za svakoga ponešto. Dame su redom birale duge večernje haljine – i pripijenih silueta, i predimenzioniranih proporcija.

Michelle Yeoh sinoć je osvojila svoj prvi Oscar u karijeri u kategoriji najbolje glumice, a nosila je upravo bijelu haljinu – teksturirani pernati model iz Diora. Michelle Williams povjerenje je povjerila Chanelu, dok je Rooney Mara nosila haljinu modne kuće Alexander McQueen.

Emily Blunt u haljini modne kuće Valentino na Oscarima 2023. Emily Blunt u haljini modne kuće Valentino na Oscarima 2023. (Foto: Afp)

Emily Blunt za nagradu je odabrala iznimno jednostavnu haljinu iz Valentina koja se priljubila uz njezino tijelo poput druge kože te istaknula njezinu figuru, a glazbenica Tems privlačila je poglede u predimenzioniranoj haljini američke dizajnerice Lessje Verlingieri.

Marko Grubnić: "Ta haljina govori sve jezike ovoga svijeta" Cara Delevingne Hailey Bieber Angela Bassett u Moschinovoj haljini na Oscarima 2023. +3 Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara

Jamie Lee Curtis: Pobjeda decentnosti u haljini stvorenoj za glumačke legende Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 8 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 7 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 9 +8 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 6

Kakve su to bijele haljine nosile slavne dame na Oscarima, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Halle Berry na Oscarima 2023. godine Halle Berry u haljini Ramare Ralph (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju