Jeste li spremni za dugo toplo ljeto, kupanje u moru i uživanje na plaži? Ako vam je potrebna inspiracija za odabir idealnog kupaćeg kostima, potražite ga u kultnim bikinijima koje su slavne dame nosile na velikom platnu od 2000. godine naovamo.

Galerija Crni bikini Angeline Jolie kao Lara Croft Poznati bikiniji iz filmova koje i danas pamtimo Crveni bikini Elizabeth Hurley iz filma Začaran +19 Bikini Blake Lively iz filma Opasnost iz dubine

Scena Halle Berry kako izlazi iz mora u narančastom bikiniju pariškog brenda Eres u filmu "Umri drugi dan" postala je instantni klasik kada se pojavila u kinima 2002. godine. Snimanje tog pamtljivog filmskog klasika američkoj glumici nije ostalo u najdražem sjećanju.

More je bilo ledeno. Morala sam ući u vodu i izaći iz vode mnogo puta te prošetati plažom na 'određeni način'. Cijela filmska ekipa čula je upute da budem seksepilnija. Ja sam pak vikala da je ovo što radim najseksepilnije što mogu. Rekla sam mu da ću trebati ići na zamjenu kuka ako se budem seksepilnije kretala, rekla je u kasnijim intervjuima.

Bijeli bikini Cameron Diaz u Charliejevim anđelima Bijeli bikini Cameron Diaz u Charliejevim anđelima (Foto: Profimedia)

Oskarovka je zadržala legendarni bikini i nakon završetka snimanja te ga je navodno isprobavala svakih nekoliko mjeseci kako bi provjerila je li u dobroj formi. Kad bi bikini bio preuzak, glumica bi pojačala rutinu u teretani.

15 kupaćih kostima s gaćicama visokog struka već od 14 eura Oysho, 29,99   29,99 eura Mango, 22,99  19,99 eura H&M, 17,99 + 15,99 eura +12 Monki, 18   18 eura

Antonija Mišura Sandrić: Bikini iz H&M-a za proslavu 35. rođendana Antonija Mišura Sandrić Gornji dio bikinija iz H&M-a, 17,99 eura H&M, gornji dio bikinija, 17,99 eura +0 H&M, donji dio bikinija, 12,99 eura

Mnogim filmskim ljubiteljima ostao je u sjećanju bijeli bikini u kojem je Cameron Diaz surfala u "Charliejevim anđelima", ili pak crni model u kojem je Angelina Jolie kao Lara Croft izvodila vratolomije na jet-skiju u "Tomb Raideru: Kolijevka života".

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte 23 pamtljiva bikinija iz popularnih filmova u posljednje 23 godine te se nadahnite za ljetni šoping.

Crni bikini Angeline Jolie kao Lara Croft Crni bikini Angeline Jolie kao Lara Croft (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju