Držanje kozmetike u hladnjaku nešto je što preporučuju vizažisti, pa i dermatolozi.

Međutim, kozmetika smještena u klasični hladnjak u kuhinji možda neće naići na odobravanje ostalih ukućana, a i riskira se da nam netko nehotice zabunom uništi najdraži proizvod. Zato je tu uskočio pariški kozmetički brend Biologique Recherche koji je proizveo Skincare Cooler, mini hladnjak koji nudi učinkovito rješenje za hlađenje proizvoda.

Prilikom osmišljavanja vodili su se s dva cilja, a to su čuvanje formule i povećanje trajanja njihovih proizvoda te smirujuće i dekongestivno djelovanje na osjetljiva i natečena trenutna stanja kože.

Dimenzije hladnjaka su 257 x 230 x 240 mm pa kao takav stane u svaku prostoriju, a može ga se lako prenijeti i na more.

ZAŠTO ČUVATI KOZMETIKU U HLADNJAKU?
Putem svojih različitih tehnika, proizvoda i kozmetičkog pribora, Biologique Recherche preporučuje korištenje hladnog postupka na koži, koji svojim svojstvima smirivanja i dekongestije daje odmah vidljive rezultate.

Na jednom mjestu možete sačuvati sve svoje proizvode.

Kada kozmetiku spremamo u hladnjak, duže će trajati, a ujedno će njezini sastojci učinkovitije djelovati na našu kožu i očuvati svježinu što je duže moguće. Tako će, primjerice, maska za područje oko očiju bolje hladiti i brže smanjiti natečenost ili podočnjake. Također, na taj će način kozmetika biti zaštićena i sigurna od ulaska bakterija u bočice, što se nerijetko može dogoditi kada ih ostavimo razbacane po vlažnim prostorima poput kupaonice.

Što se tiče pitanja koju bi dekorativnu i preparativnu kozmetiku trebalo čuvati u hladnjaku, stručnjaci preporučuju sljedeće: sve organske proizvode, lakove za nokte, serume, hidratantne kreme, tonere i sprejeve, maske za lice, kremu sa zaštitnim faktorom, sve proizvode koji sadrže vitamin C, tekuće proizvode kao što su maskara, podloga i tekući tuš te olovke za oči i usne.

S obzirom na to da je ovaj Biologique Recherche hladnjak malenih dimenzija, kompaktan, tiho radi te usto ima i integrirano svjetlo, lako ga je upotrijebiti uistinu bilo gdje. Sve što vam treba je napajanje na struju, što je moguće preko klasičnog strujnog i USB priključka.

Usto, hladnjak ima i pomične police, pa u njega možete smjestiti brojne proizvode.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju