Laboratorij Biologique Recherche stvorio je novi sustav proizvoda za obnavljanje i njegu ruku

Naše su ruke čudesni organi koji nam služe da držimo predmete i rukujemo njima. Imaju širok raspon djelovanja i uvelike doprinose našem osjetu dodira. One su također način izražavanja koji dopunjuje govor, a izražajne su čak i kada su pasivne. Odraz su naše osobnosti.

Mnogi su veliki pjesnici odali priznanje rukama. Aragon je Elsine ruke nazvao "nijemim drhtajem ljubavi".
Verlaine je rekao: "Meteori uma i srdžbe srca, svi odjekuju i odražavaju se u njima". Gauthier ih je opisao kao "čiste fragmente remek-djela kakav je čovjek".

Ruke omogućuju da smo u dodiru s drugima, pružaju taktilno zadovoljstvo i spoznaju. Jednako su ranjive na vanjske štetne utjecaje kao i lice. Nemilosrdan su odraz procesa starenja. Epiderma ruku slabo je prirodno hidratizirana jer je na rukama prisutan mali broj prirodnih čimbenika hidratacije (4 do 5 puta manje nego na licu).

Mnogi su veliki pjesnici odali priznanje rukama. Aragon je Elsine ruke nazvao "nijemim drhtajem ljubavi"

To rezultira gotovo stalnom dehidracijom i brzim procesom starenja. Stalno koristimo naše ruke i one su neprekidno izložene stresu u svakodnevnim aktivnostima: ultravioletne sunčane zrake, vjetar, hladnoća, vruća voda, deterdženti, prašina i druge tvari, pušenje, itd. Svi ovi čimbenici dehidriraju ruke i čine njihovu kožu osjetljivijom. Hidrolipidni film oslabljen je i napadnut, pa više ne može djelovati kao zaštitna barijera. Proces prirodnog starenja ubrzava se. S vremenom nokti također postaju krhkiji, bezbojni i oštećeni.

Naše ruke stoga zahtijevaju posebnu pažnju i potreban im je poseban tretman koji o njima vodi računa i štiti ih od svih tih vanjskih štetnih utjecaja. Laboratorij Biologique Recherche stvorio je novi sustav proizvoda za obnavljanje i njegu ruku

Masque Gommage Mains
 

Masque Gommage Mains posebno je formulirana kako bi odgovorila na potrebe trenutnih stanja kože suhih, keratiniziranih i/ili dehidriranih ruku. Njeno trostruko djelotvorno djelovanje: 1 – piling, 2 – hidratiziranje i obnavljanje gornjih slojeve epiderme, 3 – ujednačavanje
 

Ova piling krema nježno uklanja mrtve stanice kože. Sadrži bijelu glinu (kaolin) i kapljice voska od jojobe, a isto tako djeluje kao zamjena za masku. Njezin kompleks polialfahidroksilne kiseline prati prirodni proces pilinga koji dopunjuje mehanički piling. Bogata je koncentriranim aktivnim sastojcima za hidratizaciju i popunjavanje poput hijaluronske kiseline, kao i tvarima za pročišćavanje poput ekstrakta čička i sastojaka za ujednačavanje kao što su ekstrakti limuna i lobode.

Nakon tretmana piling kremom koža je hidratizirana, glatka i ujednačena. Biologique Recherche Masque Gommage Mains za suhe, keratinizirane i/ili dehidrirane ruke, 368kn Foto: PR

Émulsion Rénovatrice Mains

Émulsion Rénovatrice Mains koristi se nakon Masque Gommage Mains. Savršeno nadopunjava piling te umnožava i produžuje prednosti Masque Gommage Mains. Zbog toga također hidratizira, štiti i ujednačava kožu.
Njezina fina tekstura pruža intenzivnu hidrataciju i hranu za trenutna stanja suhih, keratiniziranih, istrošenih ruku. Mješavina ulja koja uključuje ulje iz sjemenki maline, Sacha Inchi i pamučnog ulja učvršćuju hidrolipidnu barijeru suhe, istrošene kože.

Naše ruke stoga zahtijevaju posebnu pažnju i potreban im je poseban tretman koji o njima vodi računa i štiti ih od svih tih vanjskih štetnih utjecaja

Ova bogata, hranjiva krema za osjetljive i oštećene ruke sadrži staničnu vodu kivija, koja je bogata vitaminima A i C, hidratantna sredstva poput hijaluronske kiseline i rekonstituirane NMF(prirodne čimbenike hidratacije) te aktivne sastojke za oporavak poput ekstrakta biljke Mimosa Tenuiflora. Formula Émulsion Rénovatrice Mains također sadrži ekstrakt limuna koji pomaže u borbi protiv pigmentnih nesavršenosti koje se pojavljuju sa starenjem.

Nakon nanošenja maske ruke su nahranjene, zaglađene i zaštićene od vanjskih štetnih utjecaja te je obnovljena njihova mladost. Biologique Recherche Emulsion Renovatrice Mains za osjetljive i oštećene ruke, 278kn Foto: PR
 

Način upotrebe u kozmetičkom salonu

Cjeloviti program tretmana njege "nove ruke" posebno je kreirao doktor Philippe Allouche i temelji se na Masque Gommage Mains i Émulsion Rénovatrice Mains,a program traje 45 minuta.
 

U inicijalizacijskoj fazi, tretman kombinira upotrebu Lait VIP O2, L’Eauxygénante, Masque aux Acides de Fruits N° 2 s Masque Gommage Mains, nakon čega slijedi Masque Biosensible.
U fazi njege, nakon nanošenja Émulsion Rénovatrice Mains slijedi Sérum Yall~O2 koji stvara "nove ruke".
 

Za vrlo dehidrirane ruke tretman također uključuje nanošenje izvornog seruma Colostrum. Za pigmentacijske nesavršenosti, na ta područja preporučujemo specifičnu primjenu izvornog seruma Oligo-Proteines Marines.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju