Micro-Puncture Lab je intenzivni tretman kojim se aktivira proizvodnja kolagena putem intraepidermalne mikrostimulacije i pomaže u borbi protiv prijevremenih znakova starenja kože. Tretman Micro-Puncture Lab dostupan je u ekskluzivnim salonima Biologique Recherche u Zagrebu i Splitu

Galerija Micro-Puncture Lab (Foto: Biologique Recherche) Micro-Puncture Lab (Foto: Biologique Recherche) Micro-Puncture Lab (Foto: Biologique Recherche) +0 Njega kože Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikro-punkture. (Foto: Biologique Recherche) Starenje tkiva iznimno je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija: sve dermo -epidermalne strukture, bilo da su stanične (fibroblasti, keratinociti...) ili pak vlaknaste (dermalni i dermoepidermalni vezni kolagen, elastin) i unutarnje biokemijske sastavnice kako derme tako i epiderme (dermalna hijaluronska kiselina, epidermalni lipidi, NMF [prirodni čimbenici zadržavanja vlage]) stradavaju, mijenjaju se, pucaju te ponekad nestaju.

Na primjer, u dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu. Biologique Recherche svoju cjelovitu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi. Pretpostavka je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože (epiderma i stratum corneum) složenom interakcijom staničnih signala koji se probijaju kroz te slojeve može proširiti do najdubljih područja funkcionalne cjeline koju nazivamo kožom.

METODA MICRO-PUNCTURE LAB
Njega kože Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikro-punkture. Kozmetički terapeuti sada na raspolaganju imaju novi vrlo aktivan funkcionalni instrument koji s velikom preciznošću djeluje na dermo-epidermalnu razmjenu te pojačava rezultate drugih Biologique Recherche tehnika.
Neposredni rezultati ove metode temelje se na dvije ključne vrste aktivnosti:

1. Tehnika namjerno izazvane upalne reakcije:
Metoda Micro-Puncture Lab temelji se na sposobnosti epiderme da se samostalno regenerira kada bude stimulirana. Naime, mikroperforacije iglama, koje uzrokuju manje epi-dermalne upale, pomažu u pokretanju faze obnove nakon upalne faze. Postupak popravka obuhvaća različite tipove stanica koje obnavljaju »oštećeno« kožno tkivo. Posljedica toga je proizvodnja vlakana, zajedno s poboljšanom epidermom te dermalnim i epidermalnim međustaničnim cementom.

Kada dođe do mikroperforacije, neutrofili (iz obitelji bijelih krvnih stanica) otpuštaju čimbenike rasta koji stimuliraju aktivnost fibroblasta. Kada su stimulirani, fibroblasti proizvode kolagen, elastin i glikozaminoglikane (uključujući i hijaluronsku kiselinu). Ove su tvari prisutne u dermo-epidermalnom spoju. Sinteza kolagena, elastina i glikozaminoglikana pomaže u stvaranju gušćeg epidermalnog tkiva.

Rezultat: koža je profinjenija, borice i bore su izravnane, a kožne nepravilnosti, kao što su ožiljci, ublažene su.

2. Poboljšanje selektivne propusnosti epiderme u odnosu na biološki aktivne tvari:
Istodobno s ovom tehnikom, na epidermu se nanosi koktel biološki učinkovitih super-aktivnih tvari kao što su regenerativni peptidi, poli-vitaminski kompleksi, Q koenzim, esencijalne aminokiseline i ostale molekule s regeneracijskim djelovanjem, što zajedno s mikro-punkturom udvostručuje neposredni i dugotrajni učinak epidermalnog obnavljanja.

PREDNOSTI
Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja). Mogu je koristiti posebno osposobljeni i kvalificirani kozmetičari u mnogim zemljama.
Tehnika je gotovo bezbolna. Koriste se sterilne igle samo za jedno upotrebu. Učinci koji se postižu su stimulacija intra-dermalne proizvodnje kolagena i povećana propusnost za
Cocktail d’Actifs Régénérants.

Za razliku od mezoterapijskog valjka, Micro-Puncture Lab ne podiže epidermu i stoga ne uzrokuje ozljede. Osim toga, površina primjene igala s promjerom oko 1 cm znatno je točnija od valjka, te pruža ciljane i potpuno kontrolirane rezultate. Intra-dermalne igle od 2 mm, namijenjene isključivo liječnicima, mogu se prilagoditi za upotrebu s Micro-Puncture Lab.

KORIŠTENI PROIZVODI
•Lait VIP O² ili Lait E.V.+Eau Micellaire Biosensible
•Lotion P50W
•Cocktail d’Actifs Régénérants+Micro-Puncture Lab
•Sérum Biosensible
•Masque Biologique Féérie iliMasque Collagène Caviar
•Sérum Yall~O²

DJELOVANJE/REZULTATI
•Revitalizira epidermu oslobađanjem dodatnih esencijalnih aktivnih sastojaka.
•Posvjetljava ten.
•Potiče popravak tkiva i reaktivira proces proizvodnje vlakana zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji u epidermalnim i dermalnim citokinima, s korektivnim djelovanjem na bore i borice.
•Zaglađuje i popunjava epidermu.
•Pomaže smanjiti opuštanje kože zbog preranog procesa starenja.
•Općenito poboljšava čvrstoću.
•Ovaj intenzivni tretman pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja kože.
•Koža je bolje hidratizirana i vraća joj se elastičnost i glatkoća.
•Vidljivi rezultati nakon prvog postupka. Kumulativni učinak sa svakim dodatnim postupkom.
•Očito poboljšanje kvalitete kože: na hidratiziranoj koži primjetan je veći tonus.
•Ten je blistaviji i ujednačen, opuštena koža ostavlja dojam da je punija, restrukturirana I zategnuta.
•Koža izgleda »popunjenija«, lice je pomlađeno i izgleda manje umorno.
•Rezultati su posve prirodni, bez neprirodnog ili usiljenog izgleda

PREPORUČUJE SE:
Kada je nužna obnavljajuća njega kože:
Za ugaslu kožu kojoj nedostaje blistavosti, nesavršenu, dehidriranu kožu, kožu koja pokazuje znakove preranog starenja, borice i bore te smanjeni stupanj zategnutosti. U slučaju oslabljenog oblika lica i kapaka, opuštene kože na području vrata i dekoltea.

U slučaju znakova promjena zbog izvanjskih čimbenika toksičnosti:
Pigmentacija i izloženost suncu, diskromijskih ožiljci nakon laserskog tretmana, promjene na površini kože kod pušača.

U kozmetičkoj medicini:
Priprema za postupke plastične kirurgije lica, laserskog obnavljanja površine kože ili medicinskog laserskog (IPL) tretmana kože, priprema za termo tretman. Nakon kozmetičkog medicinskog postupka i kirurških zahvata za ubrzavanje procesa obnavljanja kože. U korektivnim postupcima za pigmentirane ožiljke i ožiljke od akni. U njezi obnove ravnoteže za hiperkeratinizirana trenutna stanja kože i hiperseboroičnu kožu. Micro-Puncture Lab (Foto: Biologique Recherche) Njega kože Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikro-punkture. (Foto: Biologique Recherche) Foto: Biologique Recherche

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju