Novi modni koncepti, poruke, i energična moda puna skrivenog značenja i aktualnih inspiracija vladali su sinoć pistom Bipa FASHION.HR-a

  Galerija Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 17 Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 6 Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 3 +16 Kolekcija brenda Mates Na pisti Bipa FASHION.HR-a sinoć se predstavilo pet modnih brandova: Mates, Jelena Holec, Anthony Avangard, Price on Request i Twins.

Publika je uživala u revijama koje su prštale entuzijazmom i iza kojih se kriju dobro razrađeni koncepti, koji ne samo da predstavljaju nove odjevne kolekcije nego i nove modne filozofije.

Dizajnerski dvojac Mates

Prvi put na pisti Bipa FASHION.HR-a nastupio je dizajnerski dvojac iz Beograda, Mates. Ovaj zanimljivi modni brand predstavio je kolekciju za koju je inspiraciju pronašao u idejama konformizma i pravih simbola slobode.

Na suptilan i pomalo romantičan način transformirali su jednostavnu radost življenja zlatnog doba Jugoslavije. Dinamičnu plejadu geometrijskih uzoraka i jednobojnih površina, u koloritu osnovnih boja, dizajnerski duo oplemenio je atraktivnim teksturama ljubičastih tonova.

Kolekcija pod nazivom Varljivo leto, stvarana je za ženu oslobođenu svih društvenih ograničenja, za sve anarhiste i hedoniste slobodnog duha koji će ljeto provesti na osunčanim plažama Jadrana.
Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 17 Revija dizajnerskog dvojca Mates Foto: PR
Dizajnerica Jelena Holec


Dizajnerica Jelena Holec prikazala je kolekciju za aktualnu sezonu, a ovoga puta kolorit je zauzeo vodeću poziciju u oblikovanju odjevnih predmeta. Floralni motivi preneseni su i na uzorke na odjeći dizajnirane za svaki komad.

Cvjetne organske linije stapaju se s krivudavom linijom ženske siluete. Nježnim pastelnim tonovima suprotstavljaju se jasni ukrojeni rezovi odjeće čije linije podsjećaju na pozicije povijesnih korzeta.

Slojevitost i asimetrija te lakoća u kretanju materijala provlače se kao lightmotive cijele kolekcije. Mješavina materijala, različitih tekstura i tehnika obrade donosi zanimljiv i upečatljiv vizualni jezik koji pomalo postaje prepoznatljiv potpis dizajnerice.
Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 11 Revija dizajnerice Jelene Holac Foto: PR
Brend Anthony Avangard

Ove sezone Anthony Avangard u kolekciji za proljeće/ljeto 2018., uz uobičajene muške, po prvi put predstavlja i ženske modele.

Kolekcija nosi naziv Tesla, a ideja dizajnera bila je ispričati priču o Tesli, od njegovog rođenja, života, brojnih istraživanja i pronalaska električne energije pa sve do njegove smrti.

Anthony Avangard djevojka zapravo je suvremena Vilma Lwoff-Paraghly, mađarska slikarica i inače Teslina prijateljica. I ova je kolekcija poput dosadašnjih, urbana i nosiva s malim pomakom.

Kolorit je uglavnom ograničen na crnu, bijelu, plavu te hologram uzorak i printeve.

Dizajner puno pažnje posvećuje dodacima pa su u kolekciji prisutne torbe, prepoznatljive AA čarape, rukavice, a posebno se ističu kape koje su izvedenica tradicionalne ličke kape iz narodne nošnje, koju je dizajner uklopio u suvremenu, pomalo sportsku estetiku.
Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 15 Revija brenda Anthony Avangard Foto: PR
Brend Price on request

Price on request i ovog je puta iznenadio publiku načinom na koji je ispričao osnovnu ideja branda fokusirajući se na kritiku današnje modne i tekstilne industrije umjesto na samu odjeću.

Svjesni potreba publike danas, koja je izrazito osviještena i neovisna, dizajneri Gala Vrbanić i Filip Vajda, kreiraju odjeću koja ističe tu hrabru individualističku crtu.

Predstavljena kolekcija koja nosi naziv POR/NO tako je odgovor na pretjeranu eksploatiranost tekstilne industrije, a bazira se na ideji održivosti.

POR je za potrebe ove kolekcije ušao u bogatu arhivu branda XD unatrag 30 godina, te komade preradio, preoblikovao i oživio u svom stilu.

Bazirajući se na konceptu recikliranja, intervenirali su u XD komade te su mnogi dobili sasvim novu funkciju: košulja je primjerice postala torba, hlače postaju suknja ili majica. Dodatnom intervencijom koristeći nove tehnologije izmijenjen je izgled odjevnih komada koji su tako oživjeli u novoj POR viziji. Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 10 Revija brenda Price on request Foto: PR
Brend Twins


Modni brand koji oduševljava publiku svojim viđenjem novog chic stila s retro prizvukom Twins predstavio je novu kolekciju pod pokroviteljstvom trgovačkog lanca CCC. U vječnu temu, Slavoniju, ove se sezone upleo i afrički kontinent.

Proljetno – ljetna kolekcija vizija je slavonskog safari looka, a kao i uvijek do sada, dvojac novim kreacijama želi ispričati svoju priču te poslati poruku, jer modu smatraju odrazom vremena u kojem žive.

Domagoj Štimac i Damir Begović, koji se kriju iza popularnog branda u novoj kolekciji predstavljaju bezvremenske komade, a posebnu pažnju su posvetili detaljima na koje su utrošeni sati ručnog rada te koji podsjećaju na originalne slavonske materijale i uzorke.

Dosljedni eksperimentiranju s bojama, uzorcima, krojevima i kombinacijama, oduševili su publiku u svom prepoznatljivo razigranom stilu.
Peta večer Bipa FASHION.HR-a - 8 Revija brenda Twins Foto: PR
Ovaj su dan na Bipa FASHION.HR-u obilježili upečatljivi scenski nastupi i revije, koje je, osim zanimljivih kolekcija pratio cjelovit audio scenski doživljaj.

Program tjedna mode nastavlja se u petak revijom Roberta Severa koji će nastupiti pod pokroviteljstvom branda Lovables.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju