Ženska elegancija i gracioznost prve su asocijacije na splitski modni dvojac Arileo, koji je publiku ovosezonskog izdanja BIPA FASHION.HR-a odlučio osvojiti onim što najbolje rade, nevjerojatnim konstrukcijskim vještinama i poigravanjem formama, ali s malim vizualnim pomakom, ovog puta u smjeru baroka, razdoblja poznatog po razigranosti i mnoštvu ukrasa

Nakon prošle kolekcije koju su predstavili u sklopu najvećeg hrvatskog tjedna mode u kojoj su se Marija i Jurica Pirić oslonili na military trend, novim kreacijama inspiraciju su pronašli u razdoblju za koje je karakteristično pretjerivanje, no koje su, svojstveno sebi, potpuno pročistili i doveli do neprepoznatljivosti.

Tek u teatralnim elementima odjeće kao što su voluminozni rukavi i hlače, nit vodilja hrvatskog branda dolazi do izražaja, jer se kao i uvijek očituje kroz sitne, ali itekako promišljene detalje.

Jesensko-zimska modna čarolija s Arileovim potpisom vraća u neka prošla vremena koristeći ponovno popularni uzorak pied de poule, koji cijeloj kolekciji daje dozu nostalgije. Crnom, bijelom i ciglasto crvenom bojom te materijalima poput vune i pletenine na pisti će još jednom pokazati zašto su majstori elegancije i profinjenosti.

Efektna konstrukcija po kojoj smo prepoznatljivi i ovog je puta u prvom planu.

Kako uvijek volimo kombinirati i miješati stilove i inspiracije, i ovog nam je puta bilo bitno da ostanemo vjerni našem minimalističkom stilu.

Efektna konstrukcija po kojoj smo prepoznatljivi i ovog je puta u prvom planu, ali ni na koji način dominantno i preizravno, a ono od čega nećemo odstupati ni ove sezone jest to da žena koja nosi Arileo treba izgledati urbano i prepoznatljivo, a opet vrlo ženstveno, najavljuju Marija i Jurica Pirić, koji su ovog puta u kolekciji s određenim izborom materijala napravili i nekoliko dnevnih outfita.

Modni brand koji godinama oduševljava brojne poznate dame hrvatske scene, i u aktualnoj sezoni jesen/zima oslonit će se na svoj klasični i promišljeni dizajn.

Ljubiteljice svojih kreacija osvojit će upečatljivim kaputima, statement hlačama i očaravajućim haljinama što su i pokazali atraktivnim fotografijama s modelom Gabrielom Balić u glavnoj ulozi, dok šminku i frizuru potpisuje Josip Lijić.

Na pisti jubilarnog BIPA FASHION.HR-a Arileo će se predstaviti posljednjeg dana, 28. listopada.

U paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma od 24. do 28. listopada nastupit će i ostala dizajnerska imena hrvatske scene: Robert Sever, Ivica Skoko, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Luka, Marina Design, Anamaria Ricov, Morana Krklec, Klisab, Anthony Avangard, PRICE ON REQUEST, JAMOI i Ivana Janjić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju