Budućnost mode nije samo pitanje trendova. U vrijeme kad se posebno cijene autentičnost, osobnost i kreativnost, održivost kao način života postao je imperativ.

"Slow" je postala oznaka za iskonski luksuz i kvalitetu života koja se odnosi na gotovo sve životne aspekte u vrijeme brzih trendova, brze potrošnje i brze proizvodnje. Upravo je ova dihotomija fast – slow u modi postala prijelomna točka oko koje se kroji budućnost mode.

Potpuno novo viđenje mode donosi platforma #RethinkFashion by Perwoll o kojoj će biti govora na jednom od panela u sklopu FASHION TALKS programa koji će se održati 14. ožujka u Uraniji.

Kampanju za poticanje održivog ponašanja u modi kako bi se smanjilo nepotrebno gomilanje otpada i štetni utjecaji na okoliš povezani s brzom i prekomjernom proizvodnjom, predstavit će Bipa FASHION.HR u suradnji s Perwollom.

Zapanjujuće statistike pokazuju da odjeću u prosjeku nosimo samo 7 puta prije nego ju bacimo, a uobičajeno u prosjeku nosimo samo 20 posto odjeće koju posjedujemo. Gotovo 60 posto odjeće završi u smeću u roku od godinu dana.

Kolekcija Roberta Severa za proljeće/ljeto 2020. - 1 Robert Sever: Nova ženstvena kolekcija posvećena njegovog najvećoj inspiraciji

Vječna dilema što odjenuti svako jutro zapravo postaje globalni problem i fenomen koji nam otkriva sve zamke i nedostatke brze konzumacije mode.

Na koji način produžiti životni vijek odjeće, kako nositi staro na novi način i kako možemo postati predvodnici novog trenda održivosti, otkrit će kampanja #RethinkFashion te panelisti, koji prije svega cijene dobar stil koji ide s dobrom porukom.

Modni dizajner Robert Sever, urednica magazina Diva i lifestyle izdanja Večernjeg lista Vesna Blašković te modne influencerice Dora Predojević i Lidija Lešić, gosti su panela na kojem će otkriti jednostavne i primjenjive načine kako oni žive i promiču "slow fashion".

Zabluda je da praćenje modnih trendova iz sezone u sezonu onemogućava odgovorno ponašanje. Znaju to akterice panela Dora i Lidija, koje većinu svoje odjeće poklanjaju ili prodaju na modnim buvljacima kako bi spriječili gomilanje nepotrebnih količina odjeće, ali i kako bi odjeći produljili vijek trajanja.

Jedan od naših omiljenih modnih dizajnera Robert Sever poznat je po stavu da autentičnost i originalnost čine stil, a otkrit će nam kako visoka moda može biti održiva. Vjerovanje kako je bolje uložiti u kvalitetu nego kvantitetu dijeli i modna urednica Vesna Blašković čija platforma kontinuirano promiče teme odgovornog ponašanja u modi.

Odjeća koja duže traje, čija se kvaliteta održava i njeguje, danas predstavlja ulaganje ne samo u vlastiti stil nego i brigu o okolišu, te smanjenje utjecaja na prirodu i živote ljudi. Nikad prije tema održivosti nije bila toliko prisutna u svakodnevnom životu, a moda kao svakodnevni izbor životnog stila pokazuje kako povezati etiku i estetiku.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju