Među uzvanicima na ovogodišnjoj Met Gali bila je i Blake Lively. Američka glumica rado je viđena gošća na jednom od najvažnijih modnih događanja u godini, a ovaj put imala je i ulogu domaćina koju je odradila sa suprugom Ryanom Reynoldsom.

Galerija Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace Ryan Reynolds i Blake Lively na Met gali Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace +4 Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace

Njegovo baršunasto odijelo s potpisom Ralpha Laurena ostalo je u sjeni veličanstvene haljine koju je Blake odjenula za ovu prigodu.

Za njezinu kreaciju bila je zadužena talijanska modna kuća Versace. Haljina inspirirana Kipom slobode zapravo ima dva lica.

Ryan Reynolds i Blake Lively na Met gali Ryan Reynolds i Blake Lively na Met gali (Foto: Afp)

Kada je Blake zakoračila na crveni tepih, prvo smo vidjeli brončanu stranu haljine s teatralnim plaštem.

Uz malu pomoć prisutnih asistenata koji su odmotali ostatak plašta, haljina se zatim transformirala i prikazala svoje tirkizno lice.

Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace (Foto: Afp)

Domišljatim dizajnom modna kuća Versace tako je dočarala i transformaciju Kipa slobode.

Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace Blake Lively na Met Gali u haljini modne kuće Versace (Foto: Afp)

Naime, kada je kip postavljen u New Yorku 1886. godine, bio je smeđe boje jer je napravljen od bakra. Zbog oksidacije bakar mijenja boju i tako je i Kip slobode do 1920. godine poprimio tirkiznu boju.

Kip slobode Kip slobode (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju