Kako kreirati pozitivnu atmosferu uz jednostavne savjete za odabir boja u interijeru

Institut za boje Pantone proglasio je Peach Fuzz bojom 2024. godine. Riječ je o nježnoj i mirnoj nijansi boje pijeska ili bež boje s primjetnim tonovima marelice, naranče i, naravno, breskve.

Kako kažu iz Pantonea, htjeli su se okrenuti boji koja bi se mogla fokusirati na važnost zajednice i okupljanja s drugima, boji čiji topao i gostoljubiv "zagrljaj" prenosi poruku suosjećanja i empatije.

Peach Fuzz je toplija i nježnija nijansa egzotične i energične narančaste boje breskve, ali s puno mekšim i elegantnijim izrazom, što joj omogućava da se jednostavno uklopi u svaki suvremeni dom.

Tim je povodom JYSK predstavio asortiman proizvoda za uređenje doma u aktualnoj Peach Fuzz boji. Kao i kod bilo kojeg istaknutog trenda ili boje, dodavanje svega nekoliko komada dekoracije ili namještaja u svoj dom, umjesto da se posvetite kompletnom preuređenju, može biti sjajan način da osvježite svoj prostor toplim nijansama.

Zdjela u boji peach fuzz Zdjela u boji peach fuzz (Foto: JYSK)

Dodajte malo boje tako da upotrijebite mekane tekstile poput ukrasnih jastučića kako biste još više utoplili svoj prostor. Ubacite vedre dekice i pripremite omiljen napitak u neodoljivo šarmantnoj šalici.

Kako biste smirili tople tonove i napravili ravnotežu u prostoru, pronađite predmete za uređenje doma u bojama koje se dobro slažu sa Pantoneovim Peach Fuzzom, kao što su topla bijela, bež, boja pijeska i kaki, kao i prašnjavo ili nježno ružičasta.

Ako radite od kuće ili samo želite u potpunosti uživati u obrocima, radni ili blagovaonski prostor uljepšajte stolicama u aktualnoj boji breskve, a u istoj nijansi svoju dnevnu ili spavaću sobu možete obogatiti ukrasnom zdjelom ili vazom.

Za ljubitelje cvjetnih oaza u domu, tu je ružičasto umjetno cvijeće za odabrane prostorije, kao i vaze u kontrastnim bojama. Za potpunu atmosferu poigrajte se postojećim osvjetljenjem i pokušajte osigurati čim više prirodne svjetlosti.

JYSK je pripremio brojne detalje u boji godine JYSK je pripremio brojne detalje u boji godine (Foto: JYSK)

10 trendova u uređenju interijera koji će se istaknuti u ovoj godini Trendovi u uređenju interijera 2024. Trendovi u uređenju interijera 2024. Trendovi u uređenju interijera 2024. +8 Trendovi u uređenju interijera 2024.

Topla i bogata: Boja koja će u 2024. biti veliki trend u uređenju interijera Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 11 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 7 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 4 +8 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju