Naše tijelo je ogledalo našeg zdravlja. Koža, kao najveći organ, često nam šalje poruke o tome kakvi se zdravstveni problemi kriju u tijelu.

 

Koža lica tj. njezina boja na tom području tijela može na otkriti mnogo toga o našem zdravlju. U nastavku pogledajte na kakve eventualne zdravstvene probleme upućuje određena boja.

1. Crvena
– obično je ova boja lica samo reakcija na stres, ljutnju, anksioznost i neko drugo ekstremno emotivno stanje ili pak hranu i piće koje smo unijeli u organizam.

Međutim, kronično crvenilo znak je nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ono na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni tlak ili autoimune bolesti uzrokovane povećanom razinom kortizola u krvi.

Kronično crvenilo je znak nekog skrivenog zdravstvenog problema. Ono na području obraza i nosa ukazuje na visoki krvni tlak ili autoimune bolesti uzrokovane povećanom razinom kortizola u krvi.

2. Narančasta – upućuje na probleme s gušteračom i slezenom.

3. Žuta – žućkasto je lice tiho upozorenje da vaša jetra i žuč ne rade kako spada.

4. Zelena – veliki unos lijekova, problemi s probavom i radom krvožilnog sustava. Također može biti znak hipokromne anemije, tj. nedostatka željeza u krvi.

Ovo zdravstveno stanje nekada se nazivalo kloroza jer je zbog njega koža dobivala specifičnu zelenkastu boju na temelju koje se postavljala dijagnoza anemije.

5. Plava – mjestimično modra koža može biti znak cijanoze, zdravstvenog stanja do kojeg dolazi zbog povećanja koncentracije hemoglobina u tijelu, tj. manjka kisika.

Methemoglobinemija je nasljedna ili stečena bolest koju uzrokuje methemoglobin, hemoglobin koji na sebe ne veže kisik i također uzrokuje plavkastu boju kože.

6. Bijela i blijeda – blijedo lice i obrazi znak su oslabljenih žlijezdi i neaktivne jetre. Osim na anemiju, upućuju i na oslabljeni imunološki sustav. Bijele mrlje na licu mogu biti znak problema s bubrezima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju