Bol koja je znak zdravstvenog problema opasnog po život počinje naglo i izrazito je jaka. Provjerite koju vrstu bolova nikada ne smijete ignorirati

1. Iznenadna i jaka glavobolja. Ako ne patite od migrena i rijetko se susrećete s glavoboljom, nagla i nepodnošljiva bol u glavi mogla bi biti posljedica pucanja krvne žile u mozgu i zato se odmah potražite liječničku pomoć kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

'Nagla i nepodnošljiva bol u glavi mogla bi biti posljedica pucanja krvne žile u mozgu.'

2. Bol u prsima koja se širi. Ako se nagli osjećaj boli širi prema vašim ramenima, lijevoj ruci ili čeljusti, to može biti jedan od znakova srčanog udara.

3. Bol koja počinje u donjem dijelu leđa i prelazi u noge. Kada je popraćena osjećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje živaca na dnu leđne moždine.

4. Konstantno ‘bockanje’ u stopalima. Ovi trnci uz koje dolazi i osjećaj utrnulosti spadaju u skupinu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju živaca nastalom zbog visoke razine šećera u krvi.

5. Bol u trbušnoj šupljini koja počinje u predjelu pupka. Nakon toga širi se prema donjem desnom dijelu trbušne šupljine i znak je upale slijepog crijeva koja se mora riješiti hitnim operativnim zahvatom.

'Konstantno ‘bockanje’ u stopalima zapravo je oštećenje živaca nastalo zbog visoke razine šećera u krvi.'

Obično je popraćena temperaturom i povraćanjem, ali čak i ako te simptome nemate i samo osjećate bol, odmah se obratite doktoru.

6. Grčevita bol u nogama. Niste se ozlijedili, ali osjećate jaku bol u nogama, pogotovo u bedru ili potkoljenicama uz koju se pojavljuje crvenilo, otekline i bolna mjesta topla su na dodir? Postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija.

Ne masirajte i ne dirajte bolna područja i uputite se kod doktora koji će vas poslati na potrebne pretrage. Osim venske tromboze, proširene vene također su veliki problem koji muči svaku drugu ženu. Provjerite kako možete prevenirati proširene vene i osigurati dobru cirkulaciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju