Iza hrvatskog brenda prirodne kozmetike Boolab stoji Martina Karalić iz Osijeka. Međutim, ona nije samo njegova pokretačica nego i jedina zaposlenica svog malog laboratorija.

Tako je, jedini sam zaposleni i radim sve od početka do kraja. Od nabave sirovine, proizvodnje, pakiranja, primanja narudžbi, pakiranja i slanja. Zvuči gotovo nemoguće, ali tako je, kazala nam je.

Potražnja za kozmetikom napravljenom bez štetnih kemikalija, konzervansa, parabena i umjetnih bojila sve je veća, pa su proizvodi Boolaba brzo pronašli svoje mjesto na tržištu.

Koristim visokokvalitetne sirovine u svojim recepturama, a sam proizvod doslovno možete pojesti jer ne sadrži kemikalije, konzervanse ni umjetne mirise. Proizvodi su dermatološki ispitani i pogodni za svakoga. Ekologija i očuvanje planeta, netestiranje na životinjama također su dio moje filozofije i posla od prvog dana. Željela sam nešto više od kozmetike, nisam to našla pa sam ju napravila sama. Boolab ne koristi nikakve aparate osim miksera, sve ostalo radi se ručno u malim serijama vrhunske kvalitete, priča nam Martina.

Priznaje da jako voli svoj posao i posebnu motivaciju nalazi u tome što svojim proizvodima omogućuje približavanje životu bez kemikalija.

Želim da kozmetika bude dio vas, a ne samo na vama, ako me razumijete. Ne želim da ju osjetite kao nešto što vam smeta, želim da kupujete manje, ali bolje. Želim da vaša djeca steknu navike brige o svojoj koži i da to čine jer im je zabavno i prije svega da je sigurno za njih, a Boolab nudi sve to. Obožavam svoj posao jer polako, ali sigurno mijenjam svijet, imam svrhu, a to je život bez kemikalija. Nikada nije kasno za promjene u našim životnim navikama, čitajte što kupujete i budite odgovorni prema sebi i drugima. Boolab nije samo proizvodnja i posao, oko njega se skuplja divan broj ljudi, žena, klinaca koji prate što se događa.

Zadnja stvar je svakako kampanja 'glow your own way', koja želi potaknuti ljude da se malo maknu od fizičkog i svoje vrijeme utroše u stvari koje vole raditi i stvari koje ih podsjećaju na divna vremena, mirise, okuse. Naravno da je tu i onaj fizički faktor, a on podsjeća ljude na to da je svaka naša posebnost tzv. 'nesavršenost' zapravo naše najjače oružje i da smo svi uistinu stvoreni za velike stvari.

Osvijestiti vlastiti potencijal – to je ono što Boolab želi svima poručiti. Budite najbolji, budite ono što ste uvijek željeli, samo budite svoji. Svaka vaša strija, točkica, madež, linija, bora, fleka podsjetnik su na to da ste savršeni u svojoj nesavršenosti. I kada sebe prihvatite, sve se u vašem životu mijenja i postaje ljepše, jednostavnije. Uživajte u brizi o sebi, pozdrav iz malog labosa na kraju svemira, zaključila je Martina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju