Oksidacijski je stres odgovoran za sve, od bora do tamnih mrlja, i može znatno utjecati na budućnost tvoje kože. Nastavi čitati i saznaj istinu o svemu što ga uzrokuje te kako mu se suprotstaviti.

Galerija PR +0 PR Što je oksidacijski stres i što ga uzrokuje?

Oksidacijski je stres biološki proces koji narušava integritet stanica u cijelom tijelu i povezan je sa čimbenicima koji utječu na okolinu naše kože počevši od zagađenja i pušenja sve do nedostaka sna. On je jedan od glavnih uzroka starenja organizma. Na razini kože on ubrzava vidljive znakove starenja. Zagađenje i UV zrake (česti u gradskom okruženju) zajedničkim djelovanjem pojačavaju učinak oksidacijskog stresa i potiču širenje slobodnih radikala. Rezultat je krhka koža bez sjaja - no što je točno uzrokuje?

Kako dolazi do oksidacijskog stresa?

Čestice zagađenog zraka i UVA zrake odgovorne su za porast oksidacije stanica kože što povećava broj slobodnih radikala zbog čega je koža izložena oksidacijskom stresu. To utječe na DNK stanica kože pa tako i na nemogućnost da normalno funkcioniraju. Zbog ovih oslobođenih molekula koža kasnije pati od upale s vidljivim znakovima kao što su crvenilo i pojačana osjetljivost.

Kako oksidacijski stres utječe na moju kožu?

Najvidljiviji načini reakcija kože na oksidacijski stres, zbog oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, je pojava bora i tankih linija, smanjenje čvrstoće i elastičnosti kože. Oštećenja uzrokovana suncem potiču npr. povećanje broja staračkih pjega, a može uzrokovati i reakcije na vanjskom sloju kože poput crvenila i upale.

Uz ove opće učinke određeni dijelovi tijela više su izloženi ekspozomu koji dovodi do oksidacijskog stresa. Dijelovi tijela najzahvaćeniji oksidacijskim stresom su lice i vrat, kao i ruke i dekolte. Tako antioksidansi postaju posebno važni u borbi protiv oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, jer pomažu pri usporavanju procesa ubrzanog starenja.

Kako mogu umanjiti utjecaj oksidacijskog stresa na svoju kožu?

Pobrini se za budućnost svoje kože na vreme i ostani najbolja verzija sebe uz moćnu Vichy liniju za njegu kože obogaćenu probiotikom i s UV zaštitom. Ova linija je stvorena i razvijena za žene koje žive brzo i dinamično, pa im je potrebna njega koja tijekom dana štiti, a tijekom noći obnavlja kožu.

Vichy Slow Âge je moćna linija za njegu kože koja omogućava produljenje mladenačkog izgleda kože. Jednostavnije rečeno, Vichy Slow Âge odgoditi će pojave poput prvih bora smijalica, a zahvalna koža odisat će svježim i zdravim izgledom.

Odaberi Vichy Slow Âge dnevni fluid laganije teksture sa SPF-om 25 ako imaš normalnu do masnu kožu ili dnevnu kremu bogate teksture sa SPF-om 30, ako je tvoja koža normalna do suha i pobrini se za budućnost svoje kože na vrijeme.

Ne zaboravi ni na osjetljivo područje oko očiju. Vichy Slow Âge ciljana njega za područje oko očiju pomaže u smanjivanju natečenosti, tamnih podočnjaka i sitnih bora, pružajući tako zdraviji i mlađi izgled područja oko očiju. Ono je u trenu hidriatizirano i osvježeno, osvijetljeno, a iz dana u dan izgleda probuđeno.

Slow Âge prirodno obojena noćna gel-krema ima jedinstveno 2u1 delovanje: kao noćna krema osvježava i obnavlja kožu kroz svakodnevnu upotrebu, a kao maska kožu obogaćuje kisikom.

PR PR

Slow Âge njege pružit će koži trenutačni osjećaj ugode, ali i dugotrajnu dobrobit za kožu - tijekom dana će je štititi od štetnih utjecaja iz okoline, a tijekom noći obnavljati je od dnevnih oštećenja, dok je čitavo vrijeme korigira i odgađa raniju pojavu prvih bora. Upravo to je bit Slow Âge iskustva - proizvodi koji brinu o tvojoj koži, dok ti živiš svojim ritmom.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju