Ulaskom u tridesete promijene nam se prioriteti na gotovo svim poljima života, a iznimka nije ni darivanje. Kada nas tko upita što bismo željele za Božić, većina nas svjesna je toga da želimo stvari koje novac ne može kupiti ili pak nešto što bi nas još u dvadesetima odbijalo.

Ako se i u vašem životu nalazi žena koja je ušla u svoje četvrto desetljeće, ovo su neki od poklona kojima će se razveseliti svim srcem.

1. Kvalitetni nakit
U tridesetima smo uglavnom nadišle fazu kupovanja pomodnog nakita po dvedesetak kuna koji pozeleni čim dođe u kontakt s našom kožom. Sada težimo nečemu što će trajati godinama, a time ujedno i smanjujemo gužvu u kutiji za nakit. Kada govorimo o kvalitetnom nakitu koji priželjkuju tridesetogodišnjakinje, ne mislimo nužno na skup i zlatni nakit. Dovoljno je zaviriti u radionice domaćih dizajnera nakita i pronaći vrlo kvalitetne komade po prihvatljivim cijenama.

2. Oprema za vježbanje
Tridesete su godine u kojima počinjemo poklanjati ozbiljniju pažnju vlastitom zdravlju. Dok smo u dvadesetima mogle živjeti na lancima brze prehrane, tridesete nose svoje, a to utječe i na nakupljanje kilograma, kao i promjenu čitavog oblika tijela. Zato je oprema za vježbanje poput funkcionalne odjeće, bućica, traka za rastezanje i sličnih dodataka pun pogodak.

3. Dekice i čarape
Da, dekice i čarape! Dok smo se kao male i kao tinedjžerke grozile čarapa pod božićnim drvcem, sada je to nešto čemu se iskreno veselimo. Svaka od nas ima trenutke u kojima se vikendom radije umota u toplu dekicu i na noge stavi najmekanije čarape umjesto vrtoglavo visokih cipela. I u tome nema baš ništa loše. To samo znači da slušamo svoje tijelo i stvaramo ravnotežu između izlazaka i odmora.

4. Kozmetički tretman
U tridesetima počinjemo primjećivati prve promjene na licu i tijelu koje nam često nisu ni najmanje drage, no dio su života i nešto što moramo prihvatiti. Međutim, svaka će tridesetogodišnjakinja cijeniti poklon-bon za neki kozmetički tretman: masažu, pedikuru, manikuru, dermoabraziju i druge. Gotovo svaki kozmetički salon diljem Hrvatske tijekom blagdana nudi opciju kupovanja takvih poklon-bonova.

5. Edukacija
Učenje ne završava formalnim obrazovanjem, a kada nekome darujete priliku da radi na sebi i uči, darujte mu nešto neprocjenjivo. To može biti jednodnevna radionica izrade keramike, jedan semestar učenja stranog jezika, online tečaj NLP-a, online tečaj digitalnog marketinga, osnove knjigovodstva i brojni drugi koji su vrlo prihvatljivih cijena.

6. Iskustveni poklon
Žene u tridesetima, napose kasnim tridesetima, često same sebi znaju kupiti ono što zaista žele, pa se zato njihova okolina nađe u nedoumici što pokloniti „nekome tko ima sve“. Srećom, tu su iskustveni pokloni poput leta balonom, paragldinga, kartinga, kuglanja, jahanja konja i brojnih drugih. Za sve njih redovito možete naći i kupone na portalima za grupne popuste, što će vam donijeti značajne uštede, a osmijeh i uzbuđenje s druge strane neće izostati.

7. Vrijeme s najdražima
Štogod poklanjali drugima i štogod sami dobili, nema ljepšeg poklona od vremena provedenog s najdražima. U tridesetima toga postajemo itekako svjesne. Zato, ne znate li što pokloniti tridesetogodišnjakinji iz svoje okoline, darujte joj vrijeme s vama. Odvezite je na jedan sat klizanja, na kuhano vino, vruću čokoladu ili kino. Uspomene koje ćete stvoriti trajat će mnogo duže od bilo koje materijalne stvari.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju