U posljednjih tjedan dana Velolučani i njihovi gosti imali su priliku uživati u izvedbama dvije hrvatske glazbene dive.

  Galerija Meri Cetinić Jasna Zlokić Josipa Lisac +3 Tereza Kesovija

Na koncertu "Trag u beskraju" održanom u čast Oliveru Dragojeviću na pozornicu je izašla Meri Cetinić, sjela za klavir i otpjevala pjesmu "Najlipše te jubi oni što te gubi".

Bila je to samo jedna od njezinih brojnih emotivinih izvedbi kojima je oduševila publiku.

Nekoliko dana kasnije, Vela Luka uživala je u koncertu naziva "Povedi me" Jasne Zlokić koja je otpjevala neke od najljepših Oliverovih pjesama.

Jasna Zlokić Jasna Zlokić (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)

Divne izvedbe ove dvije glazbene dive potaknule su nas da se prisjetimo i drugih dama s domaće glazbene scene uz čija se imena zasluženo stavlja i predznak diva.

Josipa Lisac jedna je od tih dama koja je davne 1973. godine sa svojim suprugom Karlom Metikošem izdala album "Dnevnik jedne ljubavi". Pjesme s tog albuma i danas imaju svoju vjernu publiku, i staru i novu.

Sažeti karijeru Tereze Kesovije u nekoliko rečenica je nemoguća misija, a detalj koji uvijek vrijedi istaknuti je taj da je imala i vrlo uspješnu karijeru u Francuskoj.

Dugogodišnjom glazbenom karijerom, protkanom s najdivnijim pjesmama, može se pohvaliti i Gabi Novak. "On me voli na svoj način", "Pamtim samo sretne dane", "Vino i gitare"... samo su neke od njih.

Gabi Novak Gabi Novak (Foto: Sanjin Strukic/Pixabay)

Pjesma koja nam među prvima pada na pamet kada pomislimo na nergičnu Zdenku Kovačiček definitivno je legendarna "Frka", ali i "Elektra", pjesma koja je 2017. godine zatvorila Chanelovu reviju u Parizu.

I na kraju, popis ćemo zatvoriti s Radojkom Šverko.

Radojka Šverko Radojka Šverko (Foto: Dusko Marusic/Cropix)

Iza ove dive tako moćnog glasa je više od 50 godina karijere tijekom koje je osvajala svjetske pozornice i mogla birati gdje će živjeti, no uvijek se vraćala Hrvatskoj - koja može biti sretna jer ima priliku uživati u glazbi ovih sedam divnih dama.

Da nije bilo supruge Vesne, Oliver ne bi objavio jedan od svojih najvećih hitova Vesna i Oliver Dragojević Vesna Dragojević Vesna i Oliver Dragojević +2 Vesna i Oliver Dragojević

Fakin i diva: Najveća ljubavna priča hrvatske glazbene scene Josipa Lisac i Karlo Metikoš - 3 Josipa Lisac - 8 Josipa Lisac - 7 +5 Josipa Lisac - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju