Svake godine uoči božićnih blagdana obasipamo vas savjetima kako brinuti o božićnoj zvijezdi. Ova biljka koja se još naziva i poinzetija, podrijetlom je iz Južne Amerike i Afrike te se smatra jednim od najljepšim božićnih ukrasa zahvaljujući predivnim cvjetovima intenzivne crvene boje.

I dok neki baš i nemaju sreće s njom pa im vrlo brzo uvene, naša čitateljica Rada iz Petrinje svoju zvijezdu ima već sedam godina.

Dosad je narasla preko dva metra, a posljednje četiri godine procvjeta isključivo za Uskrs. Tada Radin dom zacrvene divni crveni cvjetovi koji se održe mjesecima.

Božićna zvijezda - 1 Božićna zvijezda: Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet i kako je izbjeći

Mnogo je raznih uputa o tome kakvi uvjeti odgovaraju ovoj biljci, od toga da ne smije biti na propuhu ili direktnom izvoru topline te da voli umjerenu svjetlost i više vlage. Međutim, mnogi će priznati kako su božićne zvijezde ipak manje predvidljive pa tako neke uspijevaju i u drugačijim uvjetima.

Božićna zvijezda čitateljice Rade iz Petrinje Sedmogodišnja božićna zvijezda od dva metra (lijevo) i njezina "mlađa sestra" od tri godine (Foto: Zadovoljna)

Radin savjet za brigu o božićnoj zvijezdi je jednostavan. Ona koristi malo vode za zalijevanje i ne miče svoju zvijezdu niti milimetar.

Možda je upravo to tajna koja će i vašu zvijezdu održati na životu. S obzirom na to da je Rada donedavno imala jednu koja je cvala punih 11 godina, njezine savjete definitivno se isplati isprobati.

Ružičasta božićna zvijezda: Blagdanska krasotica ljepotom jednaka crvenoj Ružičasta božićna zvijezda Ružičasta božićna zvijezda Ružičasta božićna zvijezda +1 Ružičasta božićna zvijezda

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju