Svake godine uoči božićnih blagdana obasipamo vas savjetima kako brinuti o božićnoj zvijezdi. Ova biljka koja se još naziva i poinzetija, podrijetlom je iz Južne Amerike i Afrike te se smatra jednim od najljepšim božićnih ukrasa zahvaljujući predivnim cvjetovima intenzivne crvene boje.

I dok neki baš i nemaju sreće s njom pa im vrlo brzo uvene, naša čitateljica Rada iz Petrinje svoju zvijezdu ima već sedam godina.

Dosad je narasla preko dva metra, a posljednje četiri godine procvjeta isključivo za Uskrs. Tada Radin dom zacrvene divni crveni cvjetovi koji se održe mjesecima.

Božićna zvijezda Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet, lako se može izbjeći

Mnogo je raznih uputa o tome kakvi uvjeti odgovaraju ovoj biljci, od toga da ne smije biti na propuhu ili direktnom izvoru topline te da voli umjerenu svjetlost i više vlage. Međutim, mnogi će priznati kako su božićne zvijezde ipak manje predvidljive pa tako neke uspijevaju i u drugačijim uvjetima.

Božićna zvijezda čitateljice Rade iz Petrinje Sedmogodišnja božićna zvijezda od dva metra (lijevo) i njezina "mlađa sestra" od tri godine (Foto: Zadovoljna)

Radin savjet za brigu o božićnoj zvijezdi je jednostavan. Ona koristi malo vode za zalijevanje i ne miče svoju zvijezdu niti milimetar.

Možda je upravo to tajna koja će i vašu zvijezdu održati na životu. S obzirom na to da je Rada donedavno imala jednu koja je cvala punih 11 godina, njezine savjete definitivno se isplati isprobati.

Ružičasta božićna zvijezda: Blagdanska krasotica ljepotom jednaka crvenoj Ružičasta božićna zvijezda Ružičasta božićna zvijezda Ružičasta božićna zvijezda +1 Ružičasta božićna zvijezda

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju