Prva asocijacija na božićnu zvijezdu njezina je bogata crvena boja, ali ova blagdanska krasotica dolazi i u drugim nijansama, bijeloj, ružičastoj, limun žutoj te u šatiranom izdanju. Iako nisu česte, sve su prisutnije u ponudi trgovina.

Galerija

Božićna zvijezda simbol je Božića koji na najljepši način krasi domove u vrijeme blagdana. Može se nazvati i groficom među biljem jer je dosta osjetljiva te zahtijeva posebnu brigu. Božićna zvijezda zapravo je višegodišnji listopadni grm s malim neuglednim cvjetovima koji su na vrhu stapke okruženi pricvjetnim listovima braktejama koji predstavljaju pravi ukras biljke.

Briga za božićnu zvijezdu počinje odmah nakon kupnje pa je se tako ne smije naglo unijeti u kuću ili stan, odnosno iz vanjske hladnoće direktno staviti u toplu unutrašnjost.

Prevelika razlika u temperaturi za tu osjetljivu damicu može biti pogubna, zbog čega je prvo treba, primjerice, ostaviti u hodniku da se aklimatizira te kasnije unijeti u sobu. Druga je bitna stvar da božićna zvijezda ne smije biti kod izvora topline, kao ni na propuhu.

Kada se prohtjevima božićne zvijezde uspješno udovolji, moći ćete bezbrižno uživati u punoj divoti te kompaktne lončanice.

Mnoge očarava upravo svojom bogatom crvenom bojom, koja je najpopularnija, no ona dolazi i u drugim bojama kao što su ružičasta i limun žuta kakve se mogu kupiti u OPG-u Ravenščak iz Bjelovara, najvećem hrvatskom proizvođaču božićnih zvijezda.

Božićne zvijezde koje proizvodi OPG Ravenšćak, najveći hrvatski proizvođač božićnih zvijezda - 5
U OPG-u Ravenšćak iz Bjelovara ovih je dana sve preplavljeno božićnim zvijezdama (Foto: Damir Spehar/PIXSELL)