Prva asocijacija na božićnu zvijezdu njezina je bogata crvena boja, ali ova blagdanska krasotica dolazi i u drugim nijansama, bijeloj, ružičastoj, limun žutoj te u šatiranom izdanju. Iako nisu česte, sve su prisutnije u ponudi trgovina.

Božićna zvijezda simbol je Božića koji na najljepši način krasi domove u vrijeme blagdana. Može se nazvati i groficom među biljem jer je dosta osjetljiva te zahtijeva posebnu brigu. Božićna zvijezda zapravo je višegodišnji listopadni grm s malim neuglednim cvjetovima koji su na vrhu stapke okruženi pricvjetnim listovima braktejama koji predstavljaju pravi ukras biljke.

Božićna zvijezda - 1 Božićna zvijezda: Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet i kako je izbjeći

Briga za božićnu zvijezdu počinje odmah nakon kupnje pa je se tako ne smije naglo unijeti u kuću ili stan, odnosno iz vanjske hladnoće direktno staviti u toplu unutrašnjost.

Prevelika razlika u temperaturi za tu osjetljivu damicu može biti pogubna, zbog čega je prvo treba, primjerice, ostaviti u hodniku da se aklimatizira te kasnije unijeti u sobu. Druga je bitna stvar da božićna zvijezda ne smije biti kod izvora topline, kao ni na propuhu.

Božićna zvijezda Tri ključna savjeta uz koje će božićna zvijezda potrajati do druge godine

Kada se prohtjevima božićne zvijezde uspješno udovolji, moći ćete bezbrižno uživati u punoj divoti te kompaktne lončanice.

Mnoge očarava upravo svojom bogatom crvenom bojom, koja je najpopularnija, no ona dolazi i u drugim bojama kao što su ružičasta i limun žuta kakve se mogu kupiti u OPG-u Ravenščak iz Bjelovara, najvećem hrvatskom proizvođaču božićnih zvijezda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju