Božić je vrijeme uživanja s najmilijima, vrijeme za utopliti se na kauču s partnerom i pogledati film. Najljepše božićne filmske priče ujedno su i one ljubavne, a ako vaše druge polovice baš i ne preferiraju takve filmove, ovih pet kompromisnih filmova zasigurno će im se svidjeti.

1. DIVAN ŽIVOT
Filmski klasik koji je ove godine proslavio 70. rođendan definitivno zaslužuje prvo mjesto na ovom popisu. „Divan život“ je prvenstveno obiteljski film, a ako ga već niste pogledali, sada je savršeno vrijeme za to.

Radi se o liku Georgeu koji je očajan, te je izgubio volju za životom, a glumi ga James Stewart. Na Badnjak ga posjećuje njegov anđeo čuvar koji mu pokazuje kakav bi bio život njegovih voljenih bez njega i koliko je zapravo promijenio života.

2. DNEVNIK BRIDGET JONES
Iako se ne radi o tipičnom božićnom filmu, bolje od luckaste Bridget ne može.

Renee Zellweger kao glavni lik nasmijat će vas do suza dok pokušava pronaći dečka. Izbor je pao između ozbiljnog odvjetnika Marka Darcyja, kojeg glumi Colin Firth, i Bridgetinog šefa Daniela Cleavera, kojeg glumi Hugh Grant. Kako će ovaj ljubavni trokut završiti zanimat će i vašeg partnera.

3. LJUBAV I PRAZNICI
Kako bi Iris i Amanda, odnosno Kate Winslet i Cameron Diaz, tijekom božićnih praznika pobjegle od ljubavnih problema one odluče zamijeniti domove jedna s drugom. Tako Iris odlazi u Ameriku, a Amanda u Ameriku.

Tu u priču ulaze Jack Black kao Amandin prijatelj kojeg Iris upoznaje i Jude Law kao Irisin brat između kojeg i Amande postoji snažna kemija. Čini se kako je nekad bijeg na drugi kontinent najbolja opcija.

4. BIJELI BOŽIĆ
Još jedan božićni klasik u kojemu ćete uživati kao par. Ovoga puta u glavnoj ulozi se našao Bing Crosby, koji u filmu izvodi i slavnu pjesmu „White Christmas“. Radi se o dvojici vojnika koji nakon rata postanu izuzetno popularni zabavljači.

Jedne večeri odluče pogledati zabavljački duo kojeg čine dvije sestre, i tu već kreću „problemi“. Ovaj mjuzikl definitivno je nezaobilazan za ovo doba godine ako želite u dobu osjetiti onaj zlatni holivudski božićni ugođaj.

5. ZAPRAVO LJUBAV
Ovo je jedan od najpopularnijih i najobožavanijih božićnih filmova. Naravno, s razlogom nosi ove epitete. Ljubav u ovom naslovu označava apsolutno svaku vrstu ljubavi, ali i probleme koji dolaze s njom.

Od obiteljske, prijateljske, romantične pa do one nemoguće i neuzvraćene. Film "Zapravo ljubav" prati deset priča koje su međusobno povezane. Uživat ćete podjednako u smiješnim kako i u tužnim scenama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju