Facebook status Brada Kearnsa preko noći je postao viralni hit. Mladi tata morao se uhvatiti u koštac s kućnim obavezama i odgojem djece. Njegov iskreni opis situacije u kojoj se našao mnoge je nasmijao

Kada je njegova supruga Sarah Kearns završila u bolnici zbog zatajenja jetre, Brad Kearns preko noći je morao postati i mama i tata njihovim sinovima Knoxu i Finnu.

Kako je sam priznao u Facebook statusu koji je oduševio roditelje diljem svijeta, Brad je 'tek 16 sati bio mama', ali i to mu je bilo dosta da shvati koliko je to težak posao.

'Danas sam morao biti mama. Znate ono kad vaša žena kaže da bi voljela biti tata, a vi mislite da je to ista stvar. E pa udobno se smjestite, opustite se, uzmite piće, malo kokica, očistite svoj raspored i držite se za sjedalo jer ću vas sada povesti na vožnju koja se može usporediti samo s roller coasterom koji ide unatrag brzinom od 100 kilometara na sat i vozi vas kroz slapove kakice i suza.

Sve je počelo jučer kada sam hitno morao otići s posla. 'Imam zatajenje jetre', pisalo je u poruci koju mi je poslala Sarah. I tada sam postao mama.

 

A photo posted by DaDMuM (@dadmumlife) on


Od tada je prošlo 24 sata…

 U 17:00 stižem kuću, u 17:01 obavljam inicijalno skeniranje kuće.

1. Životni prostor je razvaljen.

2. Artikli neophodni za život smanjeni na dvije benkice, konzervu umaka, vrećice čaja i očiti nedostatak odmrznutog mesa.

3. Knox (star 2 godine) s ograničenim govornim sposobnostima želi gledati neki DVD i to mi je objasnio rikanjem. Finn (star 6 tjedana) komunicira samo toplo-hladnom igrom pogađanja, plaće kad mu je vruće i plaće kad mu je hladno.

Sve je počelo jučer kada sam hitno morao otići s posla. 'Imam zatajenje jetre', pisalo je u poruci koju mi je poslala Sarah. I tada sam postao mama.

Stavljam DVD koji mi kupuje vrijeme s Knoxom. Finn još uvijek nije objasnio što želi i čini mi se da ne napredujem. Bočica ga smiruje do cviljenja. Može, uzimam. Pada noć i moje strpljenje se smanjuje. Knoxa držim od kontrolom tako što mu dozvoljavam da lijepi naljepnice na moje jako dlakave noge. Barem je bio tih. Ok, obrijat ću noge ujutro. Samo da ne probudi Finna.

Nevjerojatno je kako bebe spavaju. Kada im promijeniš pelenu, nahraniš ih, nježno podigneš da se podrignu, trljaš leđa da im bude ugodnije. Kapci mu postanu teški i duboko diše dok ga udobna toplina ne svlada u toj mjeri da više ne može oči držati otvorene. To je predivno. I onda ga približiš svom licu, poljubiš u čelo, njišeš dok ulaziš u sobu, malo jače zadrmaš bokovima jer si ti faca koja je uspavala dijete, nježno ga spustiš u krevet i pokriješ.

To je predivno. To je takav lijep i miran trenutak koji može podijeliti s djecom. Sve do trenutka KAD SE POČNU DERATI IZ DNA DUŠE.

To se događa samo jednom tijekom noći, jelda? Mislim, zašto to ne bih želio raditi opet u ponoć, 2 ujutro, 3 ujutro… Jeste li znali da je nedostatak sna metoda mučenja???

 

A photo posted by DaDMuM (@dadmumlife) on

I eto… U 5.30 ujutro sjedim u fotelji s Finnom koji je budan kao 18-godišnjakinja na glazbenom festivalu. Samo sjedimo. Kada je Knox ušao u sobu i pozdravio nas, tada sam shvatio da bih radije bio tata.
Spremio sam djecu za ostatak dana i isplanirao svoj napad na kućne obaveze. I pod tim mislim na provođenje sljedećih sati u fotelji s Finnom, u halucinacijama izazvanim nesanicom, dok puštam Knoxa da se posluži krekerima od riže i grickalicama, i povuče se do svojih vlakića.

U tom trenutku znao sam da je ona znala da sam poražen. Ranjivost koju želimo dobro sakriti od svojih punica. Bio sam mama samo 16 sati i nisam uspio.

'Imali smo stvarno dobru noć dušo', poruka je koju sam poslao Sarah.

Onda sam čuo da netko kuca na vrata. Jeste li ikada bili u situaciji u kojoj netko ulazi u sobu dok vi radite ono što ne biste smjeli. To je osjećaj koji me obuzeo kada sam otvorio vrata i vidio svoju punicu.

Neobrijan, raščupan, u jučerašnjim hlačama i čarapama, bez majice. Nisam se otuširao, nisam oprao zube. Knox je dotrčao do mene i tražio da otvorim novi jogurt s mueslima. Naljepnice svuda po namještaju, kuća u totalnom neredu.

U tom trenutku znao sam da sam poražen. U tom trenutku znao sam da je ona znala da sam poražen. Ranjivost koju želimo dobro sakriti od svojih punica. Bio sam mama samo 16 sati i nisam uspio.
Nisam još uvijek svladao vještinu održavanja osobne higijene u ulozi mame, a kamoli vještinu održavanja kuće, odgoja djeteta, pripremanja obroka i odlaska u park. Sarah je još uvijek u bolnici. Ozdravi što prije dušo.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju