Ljubav između Jamie Lee Curtis i njezina supruga Christophera Guesta započela je kao u nekoj opičenoj romantičnoj komediji. U proljeće 1984. godine slavna američka glumica listala je Rolling Stone i na stranicama kultnog magazina ugledala lice tada 36-godišnjeg Christophera Guesta.

Galerija Jamie Lee Curtis i Christopher Guest - 3 Jamie Lee Curtis i Christopher Guest - 5 Jamie Lee Curtis i Christopher Guest - 4 +4 Jamie Lee Curtis i Christopher Guest - 7

Iako ga dotad nikad nije vidjela u stvarnosti, prstom je uperila u njegovu sliku i svojoj prijateljici Debri Hill rekla: Ovo je muškarac za kojeg ću se udati. Njezina prijateljica, inače scenaristica i producentica serijala Halloween, susretljivo je dodala: To je glumac Chris Guest, upravo je snimio odličan film 'This is Spinal Tap'. Znam njegova agenta.

Jamie Lee nazvala je njegova agenta, rekla mu da bi voljela izaći s Christopherom i ostavila svoj broj telefona, no Christopher je nije nazvao.

Nekoliko mjeseci kasnije glumica je večerala u restoranu "Hugo" u West Hollywoodu s prijateljima kad je krajičkom oka spazila Christophera tri stola dalje. Mahnuo joj je i ona je mahnula njemu. No svega nekoliko minuta kasnije otišao je bez ijedne izgovorene riječi.

Holivudska glumica bila je uvjerena da ju Christopher izbjegava. No prevarila se. Dan kasnije nazvao ju je i pozvao na sastanak. Ostalo je, kako kažu, povijest.

Jamie Lee Curtis i Christopher Guest - 5 Christopher i Jamie Lee velika su podrška jedno drugome Foto: Guliver / Coverimages / Getty Images

Zaprosio ju je nakon samo dva mjeseca izlaženja, odnosno šest mjeseci otkako je vidjela njegovu fotografiju u Rolling Stoneu. Sudbonosno da izgovorili su 18. prosinca 1984. godine. Posvojili su kćer Annie (1986. godine) i sina Thomasa (1996. godine).

Iako su u braku imali mnogih problema, kao što je primjerice alkoholizam s kojim se Jamie Lee Curtuis godinama borila, ostali su zajedno 34 godine.

Što je njihova tajna?

Nemoj se razvesti, našalila se glumica kad su joj postavili to pitanje. Mogla bih napisati knjigu s bračnim savjetima, a zvala bi se Nemoj otići.

Postoji ona izreka: 'Ostani u autobusu, krajolik će se promijeniti'. Kada imaš loš tjedan, ostani u autobusu jer ćeš pogledati kroz prozor i za nekoliko dana prizor će biti prekrasan. Mislim da se ta izreka može primjeniti na gotovo sve aspekte života. Nisam romantičarka. Ja sam realistica. Poštujem ga i ne želim ga napustiti.

Jamie Lee Curtis i Christopher Guest - 2 Christopher Guest u filmu This is Spinal Tap (Foto: Guliver / Coverimages / Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju