Plijenio je pažnju svijeta film 'Zvizdan' hrvatskog redatelja Dalibora Matanića u ponedjeljak na premijeri na filmskom festivalu u Cannesu, ali oči svjetske javnosti bile su uprte i u našu glumicu Nives Ivanković, zvijezdu 'Zvizdana'. Nives je zablistala u plavoj haljini s potpisom Matije Vuice, a tim povodom prisjetili smo se i drugih hrvatskih dizajnerica čije se haljine nose na najprestižnijim svjetskim crvenim tepisima

'Haljina koju je nosila u Cannesu na premijeri filma 'Zvizdan', bila je šivana baš za glumicu Nives Ivanković. Lagana čipka i ljetna boja činili su mi se savršenim izborom za francusku rivijeru', kazala je Matija Vuica te otkrila što treba imati kreacija 'dostojna' svjetskog crvenog tepiha.

'Toaleta treba odgovarati mjestu na kojem se događaj odvija kao i dobu dana kada se održava. Dugačka haljina za Cannes bila je prigodna bez obzira na to što je premijera bila za dana jer se u Cannesu i na doručak ide u toaletama.

Na festivalima se može biti raskošan do mile volje jer se time i odaje čast samom događaju. Haljina treba poručivati 'hvala vam što sam dio ovog događaja'
, govori Matija čije je kreacije u svijetu proslavila i glumica Zrinka Cvitešić koja je, gradeći karijeru u Londonu, na sve važnije događaje nosila Matijine haljine.

Na festivalima se može biti raskošan do mile volje jer se time i odaje čast samom događaju. Haljina treba poručivati 'hvala vam što sam dio ovog događaja'

--Matija Vuica

U hrvatski dizajn zaljubile su se i strane slavne osobe. Rummer Willis, kći Brucea Willisa i Demi Moore, nosila je lani na holivudskoj zabavi povodom Oscara haljinu naše dizajnerice Martine Felje, kao i američka TV glumica Carrie Preston koja je Feljinu kreaciju 'prošetala' na HBO partiju poslije dodjele Zlatnih globusa prošle godine.

Dizajnerica Ksenija Vrbanić, vlasnica brenda XD Xenia Design pogodila je pak ukus svjetski poznate britanske scenografkinje Stephanie McMillan nagrađene Oscarom za film 'Engleski pacijent'. U Ksenijinoj haljini zablistala je na dodjeli Oscara prije tri godine kada je bila nominirana za scenografiju u 'Harryju Potteru'.

I glumica Helena Bonham Carter oduševljena je Ksenijinim haljinama. Hrvatsku dizajnericu holivudska je zvijezda nosila prije dvije godine na filmskom festivalu 21st Annual Hamptons International Film Festival.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju