Brigitte Macron doputovala je u francuski grad Angouleme kako bi sudjelovala na 14. Festivalu frankofona filma. Ovogodišnje izdanje festivala koji su pokrenuli Marie-France Briere i Dominique Besnehard posvećeno je alžirskoj kinematografiji.

Francuska prva dama cijeli dan družila se s organizatorima, odgledala nekoliko filmova i potom sudjelovala na okruglom stolu.

Na festival je došla u svojoj standardnoj odjevnoj kombinaciji za ovakve prigode. Traperice skinny kroja spojila je s bijelom košuljom te sakoom i torbom u istoj boji. Kada je u pitanju obuća, odabrala je klasične salonke.

Međutim, nakon što je odradila brzinsko poziranje pred okupljenim fotografima te razgovarala s novinarima, ipak je promijenila obuću kako bi ostatak dana provela u nečem udobnijem.

Preobula se u bijele tenisice modne kuće Louis Vuitton koje je već nosila u nekoliko prigoda. Možda bi za neke ova promjena bila previše ležerna s obzirom na njezinu funkciju i prigodu, ali Brigitte nam je još jednom pokazala kako i u poslovnoj modi ima mjesta za tenisice.

Na pojedinim radnim mjestima postoje stroga pravila odijevanja koja ne dozvoljavaju nošenje ležerne odjeće i obuća. Upravo je zato u mnogim tvrtkama uveden casualy Friday tj. opušteni petak, jedan dan u tjednu kada na posao možete doći ležernije odjeveni.

Ovo izdanje francuske prve dame pokazuje kako i kombinacija traperica i tenisica sjajno može funkcionirati u poslovnim prigodama te bi stara pravila o poslovnom odijevanju možda ipak trebalo preispitati.

Jesu li tenisice idealna obuća za posao?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju