Muhamed bin Zajed al Nahjan, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, doputovao je u Francusku u dvodnevni posjet. Bio je to njegov prvi inozemni državni posjet otkako je u svibnju ove godine postao predsjednik ove federacije sastavljene od sedam emirata.

Galerija Brigitte Macron, Muhamed bin Zajed al Nahjan i Emmanuel Macron Brigitte Macron na državničkoj večeri u haljini modne kuće Louis Vuitton Brigitte Macron, Emmanuel Macron i Muhamed bin Zajed al Nahjan uoči državničke večere +2 Brigitte Macron nosila je haljinu modne kuće Louis Vuitton

Na aerodromu ga je dočekao francuski ministar financija Bruno Le Maire, nakon toga imao je susret s ministrom oružanih snaga Sébastienom Lecornuom, a zatim su ga u Elizejskoj palači dočekali francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron.

Brigitte Macron, Muhamed bin Zajed al Nahjan i Emmanuel Macron Brigitte Macron, Muhamed bin Zajed al Nahjan i Emmanuel Macron (Foto: Profimedia)

Za uvaženog gosta organizirali su i državničku večeru u dvorcu Versailles. Za prvu prigodu Brigitte je odabrala vrlo jednostavnu odjevnu kombinaciju sastavljenu od klasične haljine dugih rukava u vrlo svijetloj nijansi ružičaste boje, koju je kombinirala s bijelim salonkama.

Državnička večera puno je svečanija prigoda, pa je za nju odabrala dugačku čipkastu crnu haljinu s bočnim prorezom koju potpisuje modna kuća Louis Vuitton. Istu haljinu već je nosila 2018. godine na jednom primanju prilikom službenog posjeta Indiji.

Brigitte Macron na državničkoj večeri u haljini modne kuće Louis Vuitton Brigitte Macron na državničkoj večeri u haljini modne kuće Louis Vuitton (Foto: Profimedia)

I dok su neki modni kritičari već tada pohvalili odabir ove haljine, a magazin Vogue čak je to izdanje prve dame prozvao dotad najromantičnijim, bilo je i onih koji su haljini slavne francuske modne kuće našli jednu manu - podstavu.

Brigitte Macron nosila je haljinu modne kuće Louis Vuitton Brigitte Macron nosila je haljinu modne kuće Louis Vuitton (Foto: Profimedia)

Naime, haljina je s vanjske strane presvučena prozirnom crnom čipkom ušivenom u tkaninu snježnobijele boje. Upravo su podstava i jasno vidljivi unutarnji šavovi ono što je zasmetalo pojedinim kritičarima jer, prema njihovu mišljenju, malo kvare cjelokupni završni dojam.

Smeta li vama vidljiva bijela podstava?

glasova:

Brigitte je haljinu kombinirala s klasičnim crnim salonkama i minijaturnom torbicom, a u njezinu izdanju našlo se mjesta i za nekoliko efektnih komada nakita.

Brigitte Macron u istoj haljini 2018. prilikom posjeta Indiji Brigitte Macron u istoj haljini 2018. prilikom posjeta Indiji (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju