Za poslovne dužnosti prva dama Francuske voli birati jednostavne odjevne komade, zbog čega je njezin stil odijevanja lako kopirati. Tako je za posjet djeci koja se liječe u bolnici odabrala minimalistički outfit kojim dominiraju crne gležnjače na visoku potpeticu i deblji đon.

Galerija

 

Brigitte Macron prava je predstavnica francuskog šika, koji prvenstveno podrazumijeva odijevanje neopterećeno trendovima te nošenje komada u kojima se osjećamo dobro. I za svoj posljednji stajling francuska prva dama zaslužila je pohvale, a u prvi plan došle su gležnjače nimalo tipične za prve dame.

Brigitte je dobro poznata po pomicanju granica dress codea prvih dama, pa je tako za posjet regionalnom bolničkom centru CHR u gradu Orléansu izabrala robusniji model crnih gležnjača ukrašenih metalnim detaljima. Gležnjače imaju deblji đon i visoku deblju potpeticu kakvu vole nositi mnoge žene, a upravo su crne, decentno ukrašene gležnjače mnogim ženama omiljeni model čizmica u kakvima se uvijek osjećaju sjajno. Brigitte Macron stajling je upotpunila s crnim hlačama ravnog kroja, crnim kaputom do koljena, bijelom košuljom i finim tamnosivim šalom.

U raznim bojama: 10 modela gležnjača na sniženju već od 105 kuna

Dječji odjel bolnice prva dama Francuske posjetila je zajedno s izbornikom francuske nogometne reprezentacije Didierom Deschampsom. Tim posjetom obilježili su 31. izdanje dobrotvorne akcije "Pieces Jaunes" ("Žute kovanice"), čiji je cilj poboljšati život djece koja se liječe u bolnicama.

Brigitte Macron u gležnjačama \'vladaricama\' - 1
Brigitte Macron nosi robusniji model crnih gležnjača decentno ukrašen metalnim detaljima (Foto: AFP)