U Muzeju dekorativnih umjetnosti u Parizu otvorena je izložba "Iris van Herpen. Sculpting the Senses". Posvećena je radu kultne 39-godišnje nizozemske modne dizajnerice Iris van Herpen, koja u svom radu vješto spaja haute couture s novim tehnologijama.

Galerija Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe Maxima u haljini Iris van Herpen i Brigitte u kombinaciji s potpisom Louisa Vuittona +4 Kraljica Maxima

Izložbu koja se može pogledati do 28. travnja 2024. godine otvorila je nizozemska kraljica Maxima u društvu francuske prve dame Brigitte Macron.

Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe (Foto: Profimedia)

Maxima je za tu prigodu odjenula kreaciju koju potpisuje upravo Iris van Herpen. Odabrala je raskošnu haljinu u bež boji s plisiranim detaljima i dugačkim rukavima koji stvaraju iluziju plašta.

Maxima u haljini Iris van Herpen i Brigitte u kombinaciji s potpisom Louisa Vuittona Maxima u haljini Iris van Herpen i Brigitte u kombinaciji s potpisom Louisa Vuittona (Foto: Profimedia)

Kraljica u svojoj kolekciji već ima jednu haljinu te dizajnerice, a u pitanju je kreacija koja je napravljena po narudžbi za proslavu njezina 50. rođendana 2021. godine.

Kraljica Maxima na proslavi svog 50. rođendana u haljini Iris van Herpen Kraljica Maxima na proslavi svog 50. rođendana u haljini Iris van Herpen (Foto: Profimedia)

Za razliku od Maxime, francuska prva dama odlučila se za puno jednostavniju i neutralniju odjevnu kombinaciju. Ostala je vjerna modnoj kući Louis Vuitton, s kojom godinama surađuje, i odjenula nenametljivu haljinu ravnog kroja u kombinaciji s klasičnim kaputom.

Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe (Foto: Profimedia)

Odjevne komade u bijeloj boji nadopunila je klasičnim crnim salonkama, a prilikom dolaska u muzej ogrnula se velikim vunenim šalom koji također potpisuje Louis Vuitton.

Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe Kraljica Maxima i Brigitte Macron na otvaranju izložbe (Foto: Profimedia)

Brigitte Macron vs. kraljica Camilla: Tko je odabrao bolju haljinu za svečanu večeru u palači? Brigitte Macron i kraljica Camilla odabrale su slične haljine iste modne kuće Svečana večera održana je u Versajskoj palači Brigitte Macron u dugoj večernjoj haljini Diora +2 Kraljica Camilla u haljini-plaštu modne kuće Dior

Brigitte Macron i Jill Biden: Odlučite koja je prva dama odabrala bolju kombinaciju za susret u Parizu Brigitte Macron i Jill Biden susrele su se u Parizu - 6 Brigitte Macron i Jill Biden susrele su se u Parizu - 5 Brigitte Macron i Jill Biden susrele su se u Parizu - 8 +4 Brigitte Macron i Jill Biden susrele su se u Parizu - 7

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju