Brigitte i Emmanuel Macron bili su gosti na na svečanoj večeri koja se održala uoči summita One Planet

Galerija Brigitte Macron Brigitte i Emmanuel na večeri s Michaelom Bloombergom Brigitte je nosila kaput modne kuće Louis Vuitton +3 Kaputi iz kolekcije modne kuće Louis Vuitton za proljeće/ljeto 2018. Prva dama Francuske Brigitte Macron i njezin suprug Emmanuel Macron bili su među brojnim uvaženim gostima koji su došli na svečanu večeru uoči summita One Planet.

S obzirom na to da se radilo o službenoj prigodi, Brigitte je posegnula za primjerenim i provjerenim stajlingom. Prva dama nosila je elegantne crne hlače u kombinaciji s crnom košuljom i gležnjačama u istoj boji, ali glavna zvijezda njezina izdanja bio je kaput modne kuće Louis Vuitton.

Model iz ready-to-wear kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine inspiriran je kaputima francuskog kralja Luja XV.
Brigitte je nosila kaput modne kuće Louis Vuitton Brigitte je nosila kaput modne kuće Louis Vuitton (Foto: AFP)
Tradicionalna francuska kraljevska muška moda u 18. stoljeću bila je vrlo živopisna kada su u pitanju uzorci, boje i teksture. Nicolas Ghesquiere, kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton, preuzeo je glavne značajke muške mode tog razdoblja i unio ih u žensku kolekciju prikazanu u listopadu na Pariškom tjednu mode.
Portreti kralja Luja XV. u dječjoj i odrasloj dobi Portreti kralja Luja XV. u dječjoj i odrasloj dobi Foto: Profimedia
U kolekciji je predstavljeno nekoliko različitih varijanti modela kaputa, a Brigitte je odabrala onaj od plavog baznog materijala sa zlatnim vezom i cvjetnim aplikacijama.

Kaput je pravi hit među poznatim ženama, a njegovu drugu varijantu prije nekoliko tjedana nosila je 21-godišnja britanska glumica Sophie Turner, zvijezda serije "Igra prijestolja".

Dvije dame najbolji su dokaz da isto odjevni komad sjajno stoji svim ženama bez obzira na godine.
Sophie Turner u kaputu modne kuće Louis Vuitton Sophie Turner u kaputu modne kuće Louis Vuitton Foto: AFP
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju