Brigitte Macron bila je jedna od uvaženih uzvanica na večeri koju je organiziralo Vijeće židovskih institucija Francuske (Crif). Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, u Parizu je održano 36. izdanje svečane večere na kojoj tradicionalno sudjeluju francuski politički lideri i predstavnici židovske zajednice u Francuskoj.

Galerija Brigitte Macron na večeri Vijeća židovskih institucija Francuske Brigitte Macron u maloj crnoj haljini Brigitte Macron +0 Brigitte Macron

Prva dama ovom je prigodom još jednom demonstrirala poznatu francusku modnu jednostavnost koja pobjeđuje baš sve trendove.
Odjenula je - malu crnu haljinu.

Ovaj odjevni komad popularizirala je legendarna Coco Chanel. Naime, slavna dizajnerica željela je stvoriti haljinu koja će se moći nositi na bezbroj načina i u svim prigodama. Tako je nastala mala crna haljina, bez sumnje najpopularniji model na svijetu.

Brigitte Macron u maloj crnoj haljini Brigitte Macron u maloj crnoj haljini (Foto: Profimedia)

Kada je prvi put predstavljena 1926. godine, cijenjeni magazine Vogue pisao je da će postati vrsta uniforme za sve žene. Tadašnji modni urednici bili su u pravu jer gotovo stoljeće kasnije taj model haljine jednostavno nema konkurenciju i lako se prilagođava svačijem stilu i ukusu.

Brigitte Macron Brigitte Macron u odjevnom komadu koji će zavladati hrvatskim ulicama čim zatopli

Ne znam što da odjenem, rečenica je koju je barem jednom izgovorila gotovo svaka žena dok je stajala ispred svog ormara u nedoumici. Rješenje za najveći ženski modni problem uvijek je mala crna haljina koja je jednostavno nepogrešiva i kada ne znate što odjenuti, slobodno odaberite nju.

To redovito radi i Brigitte Macron koja u svom ormaru ima čitav niz jednostavnih i svestranih modela ove obožavane haljine.

Brigitte Macron na večeri Vijeća židovskih institucija Francuske Brigitte Macron na večeri Vijeća židovskih institucija Francuske (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju