Brigitte Macron bila je jedna od uvaženih uzvanica na večeri koju je organiziralo Vijeće židovskih institucija Francuske (Crif). Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, u Parizu je održano 36. izdanje svečane večere na kojoj tradicionalno sudjeluju francuski politički lideri i predstavnici židovske zajednice u Francuskoj.

Prva dama ovom je prigodom još jednom demonstrirala poznatu francusku modnu jednostavnost koja pobjeđuje baš sve trendove.
Odjenula je - malu crnu haljinu.

Ovaj odjevni komad popularizirala je legendarna Coco Chanel. Naime, slavna dizajnerica željela je stvoriti haljinu koja će se moći nositi na bezbroj načina i u svim prigodama. Tako je nastala mala crna haljina, bez sumnje najpopularniji model na svijetu.

Kada je prvi put predstavljena 1926. godine, cijenjeni magazine Vogue pisao je da će postati vrsta uniforme za sve žene. Tadašnji modni urednici bili su u pravu jer gotovo stoljeće kasnije taj model haljine jednostavno nema konkurenciju i lako se prilagođava svačijem stilu i ukusu.

Slika nije dostupna Brigitte Macron u odjevnom komadu koji će zavladati hrvatskim ulicama čim zatopli

Ne znam što da odjenem, rečenica je koju je barem jednom izgovorila gotovo svaka žena dok je stajala ispred svog ormara u nedoumici. Rješenje za najveći ženski modni problem uvijek je mala crna haljina koja je jednostavno nepogrešiva i kada ne znate što odjenuti, slobodno odaberite nju.

To redovito radi i Brigitte Macron koja u svom ormaru ima čitav niz jednostavnih i svestranih modela ove obožavane haljine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju