Završena je 33. humanitarna akcija "Pieces Jaunes" u organizaciji Bolničke zaklade kojom predsjeda francuska prva dama Brigitte Macron. Ova organizacija bavi se poboljšanjem svakodnevnih uvjeta za djecu koja borave u francuskim bolnicama i svake godine prikuplja sredstva za razne projekte poput renovacije bolnica.

Završetak akcije obilježen je u Nici gdje se Brigitte susrela i s gradonačelnikom Nice Christianom Estrosijem te njegovom suprugom Laurom Tenoudji-Estrosi.

Baš kao i kod nas, temperature u ovoj mondenoj turističkoj destinaciji na Azurnoj obali trenutno su poprilično visoke za početak veljače pa tako ovih dana u Nici ovih dana doseže i 17 Celzijevih stupnjeva.To je bilo dovoljno da se prva dama izvuče iz teških zimskih kaputa i prebaci u laganije odjevne komade među kojima se najviše istaknuo predivan sako.

U pitanju je besprijekorno skrojen model modne kuće Louis Vuitton s kojom Brigitte godinama surađuje. Napravljen je od tvida koji je pak satkan od crnih, bijelih, sivih i smeđih vunenih. Ovaj savršen mozaik boja nadopunjen je efektnim zlatnim gumbima.

Prva dama kombinirala ga je s klasičnim crnim hlačama i elegantnom bijelom košuljom, a od obuće je odabrala jednostavne gležnjače u crnoj boji.

Iako je sako odjevni komad koji se nosi tijekom većine godine, njegova popularnost dolazi do vrhunca u proljetnim mjesecima. Tako će s prvim zrakama pravog toplog proljetnog sunca i domaće ljubiteljice mode iz ormara izvaditi svoje sakoe koji će opet zavladati našim ulicama i street style kombinacijama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju