Brijanje je najbrži i najjednostavniji način da se riješite neželjenih dlačica na nogama, ali mana mu je što dlačice brzo opet narastu. Dobra vijest je da postoje trikovi uz koje ćete u glatkoći nogu poslije brijanja uživati duže, odnosno uz koje će mrske dlačice sporije rasti.

1. Napravite piling kože
Prije brijanja napravite piling kože što će ukloniti mrtve stanice te pomoći da sitne dlačice skrivene ispod površine kože iziđu van te ćete tako i njih uspjeti zahvatiti britvicom.

Uz određena pravila brijanja duže ćete uživati u glatkoći kože, a mrske dlačice će sporije rasti

2. Koristite dobru britvicu (žilet)
Pri kupnji britvice izaberite onu koja odgovara vašem tipu kožu. Primjerice, imate li suhu kožu koristite žilet s hidratizirajućim trakicama. Također, što bolje britvica prianja uz kožu, to će vaše noge duže biti glatke. Za najbolji rezultat izaberite britvicu s višestrukim oštricama.

3. Povlačite britvicu u smjeru suprotnom od rasta dlačica

Počnite od gležnjeva te vucite britvicu prema gore, u smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica. To je još jedna taktika uz koju će žilet prijanjati što bliže korijenu dlake.

4. Nanesite hidratantnu kremu

Kad izađete iz tuša, dok su vam noge još malo mokre namažite ih hidratantnom kremom ili mlijekom. Tako ćete održati glatkoću nogu, a dlačice koje se počnu pojavljivati bit će mekše.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju